19.07.2020 | Lourdes Mirón: "És el moment que la UE pose al centre els drets socials, la transició ecològica i la solidaritat"

Segons un estudi recent, la Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia en ajuda al desenvolupament, una posició que segons Mirón, cal millorar.

19.07.2020 | Lourdes Mirón: "És el moment que la UE pose al centre els drets socials, la transició ecològica i la solidaritat"

En un moment en què el Consell Europeu debat intensament l'aprovació i repartiment dels fons de recuperació post-Covid, la presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Lourdes Mirón, ha reclamat, en una entrevista a À Punt Notícies, "que la Unió Europea pose en el centre els drets socials, la transició ecològica i la solidaritat. Si no, serà molt difícil que isquem de la molt previsible crisi que haurem d'afrontar, sobretot els països més afectats per la pandèmia, com Itàlia, Espanya o França".

Miró ha lamentat que en els debats a Brussel·les "sembla que hi ha països que estan posant per damunt el seu propi interés a l'interés comú", ha dit, en clara referència als Països Baixos. "Més de 1.000 milions d'euros se'n van als Països Baixos en paradisos fiscals, uns diners que podrien destinar-se a la sanitat pública del nostre país".

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD també s'ha referit al primer estudi d'àmbit estatal sobre ajuda al desenvolupament, que mostra grans diferències entre administracions pel que fa a inversió en cooperació internacional i situa a la Comunitat Valenciana en cinquena posició. "No és una mala posició però cal millorar. Estem molt lluny dels 64 milions que s'invertien el 2008, quan es va marcar una fita història. Ara se n'inverteixen 30, que és una xifra molt baixa, que no arriba a ser el 0,14% de la inversió de tots els valencians i valencianes en cooperació. Hem de cooperar, no per caritat sinó per justícia, perquè si no serà molt difícil eixir d'una situació com la que ens ha deixat el coronavirus".

També et pot interessar

stats