La 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música s'ajorna a 2022

La incertesa de mobilitat que pateixen les bandes estrangeres i les restriccions als assajos fan inviable l’edició d’enguany.

Tindran preferència les bandes que ja contaven a la plaça confirmada
Tindran preferència les bandes que ja contaven a la plaça confirmada / Diputació de València

La 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) de València s’ha ajornat, previsiblement, per a l’any que ve. Ho anunciava ahir la regidora de Cultura, Glòria Tello, després de reunir-se amb el comité organitzador d’aquesta trobada musical i avaluar les opcions per a celebrar-la enguany davant de la situació actual generada per la pandèmia.

La suspensió s'ha acordat per unanimitat amb el comité organitzador. Una decisió difícil, que segons ha assegurat la responsable municipal, s’ha pres després d'una profunda deliberació, motivada per una causa de força major: el coronavirus.

Un certamen d'aquestes dimensions requereix desplaçar nombroses persones de tot el món fins a la ciutat de València, davant de l'elevada quantitat de músics que participen en les categories superiors -de 110 a 140-, amb la qual cosa, en aquests moments, la seua celebració no es viable logísticament.

Les bandes estrangeres han de planificar amb molta antelació els viatges i pateixen la mateixa incertesa als seus països que les espanyoles i les valencianes. Per la qual cosa, a pesar de la il·lusió que hi havia depositada enguany, el comité se centrarà en l'organització de l'esdeveniment el 2022 amb l'esperança que la situació haja millorat.

Malgrat la situació, no es descarta organitzar alguna activitat paral·lela d'acord amb l'evolució de la pandèmia, que s'anunciarà tan prompte com la situació es normalitze. "La 134 edició, a pesar que es farà de pregar, complirà amb totes les expectatives del públic i honrarà més que mai la meravellosa cultura musical valenciana", ha assegurat la responsable de Cultura.

També et pot interessar

stats