1.097 nous positius en 24 hores: la xifra diària més alta des del 25 d’agost

Actualment hi ha 352 persones ingressades, 61 d’elles a les unitats de cures intensives. Des de l’últim balanç s’han registrat 4 noves defuncions

Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe
Un sanitari fa una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe / À Punt NTC

Continua l'escalada del coronavirus a la Comunitat Valenciana, ja en una nova onada. Aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat la xifra més alta de contagis diaris des del 25 d’agost: 1.097, que fan pujar 59 punts la mitjana mòbil setmanal, fins a 69. A més, hui és la primera vegada que se superen els 7.000 casos actius des del 6 de setembre, just després de les Falles i un més abans de l'última relaxació de mesures. Concretament, n’hi ha 7.505. 

També preocupa la velocitat a què s’incrementa el nombre d’hospitalitzacions, que ha pujat en més de 100 des de divendres passat. De tindre 249 persones ingressades a causa de la Covid-19, s’ha passat a 352. En el cas dels ingressos a les unitats de cures intensives, hui són 61, o siga, 4 més que ahir dimarts.

Sanitat ha confirmat 4 noves defuncions, un nombre molt més baix que les 15 notificades ahir, però igualment la mitjana a set dies torna a pujar i se situa en 3,57. Fins ara el coronavirus ha causat 7.910 decessos al País Valencià. 

Dels nous brots detectats, 5 tenen 10 casos associats o més. En destaca un a Tavernes de la Valldigna, de 22 casos, que s’ha originat en l’àmbit educatiu. La resta són a Guadassuar (17 casos, origen educatiu), Requena (11 casos, origen laboral), Aiora (11 casos, origen social) i Castelló de la Plana (10 casos, origen social).

També et pot interessar

stats