Actualment À Punt ofereix dos senyals a través de la TDT, un senyal en SD i un altre en HD. A partir del 12 de febrer el senyal en SD deixarà d’estar operatiu en compliment del pla tècnic de la TDT (televisió digital terrestre) que, a través del Reial decret 16/2023, estableix la desaparició de tots els canals de televisió que emeten en SD.

Les persones que ho necessiten poden adreçar les consultes al servei d’incidències d’À Punt (incidencies@cvmc.es o al telèfon 962 825 000) on les ajudaran a resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquest tema.

 

Com podeu saber si esteu veient la versió en SD o en HD d’À Punt

Abans del 12 de febrer, quan mireu À Punt, fixeu-vos en la mosca, és a dir, el logo de la part inferior dreta, que apareix en el televisor quan esteu veient algun dels nostres programes com Som de casa, Atrapa’m si pots... Si al costat del símbol d’À Punt es mostra la sigla HD (imatge 1), no heu de fer res, només heu de continuar disfrutant dels continguts d’À Punt en alta definició. Però si quan sintonitzeu À Punt, al costat del logo no apareixen les lletres HD (imatge 2), és el moment que us passeu a l’HD. No sols perquè deixarà d’emetre senyal, sinó perquè deixareu de veure els vostres programes preferits d’À Punt.

A partir del 12 de febrer, el senyal en SD deixarà d’emetre el contingut habitual d’À Punt i apareixerà una imatge que us convidarà a sintonitzar o ordenar la llista de canals. Aprofiteu per a col·locar À Punt HD en el número 9 del comandament, perquè el que és nostre ho hem de tindre més prop.

 

PREGUNTES FREQÜENTS

Què he de fer si ja veig À Punt en HD?

Si ja teniu sintonitzat i ordenat en el comandament el canal À Punt no haureu de fer res, ja que els canals de les cadenes en HD no es veuran afectats.

Què he de fer si estic veient À Punt en SD?

Si al costat del logotip d’À Punt no apareixen les lletres HD, heu de resintonitzar i buscar el canal d’À Punt d'alta definició, fàcilment identificable per les esmentades lletres HD al costat del logo. Una vegada localitzat el canal, només haureu d'ordenar la llista de canals en el comandament a distància i col·locar-lo en la posició habitual perquè el que és nostre ho hem de tindre més prop.

Com puc trobar el canal HD entre la llista de canals?

Tant si feu zàping com si consulteu l’opció del televisor "Llista de canals", seleccioneu el canal que indica "A Punt HD". Si no teniu el canal en HD d’À Punt entre els primers canals, aprofiteu per a reordenar la vostra llista. Així podreu disfrutar dels programes, sèries i pel·lícules d’À Punt d’una manera més ràpida i fàcil.

Què he de fer si després de resintonitzar no apareix cap canal en HD?

En tal cas, això significarà que el vostre televisor és més antic i no està preparat per a rebre les emissions d'alta qualitat dels canals en HD.

Per a poder continuar veient els canals de les diferents cadenes caldrà:

  • adquirir un televisor nou que siga compatible amb la tecnologia HD o
  • adquirir un descodificador o sintonitzador amb capacitat d’HD. Aquests dispositius es connecten al cable d'antena i al televisor i permeten rebre el senyal de TDT en format d'alta definició.

Què és l'alta definició?

La sigla en anglés HD ve de high definition, que es tradueix literalment com a ‘alta definició.

El concepte d'alta definició fa referència a la resolució de les pantalles (nombre total de píxels que poden ser mostrats). Les pantalles d'alta definició són les que compten, com a mínim, amb 1.280 píxels horitzontals per 720 píxels verticals, i es caracteritzen per oferir imatges de bona qualitat en pantalla. Això ens permet veure imatges amb un nivell més gran de detall i qualitat que en definició estàndard.

La sigla en anglés SD ve de standard definition, que es tradueix literalment com a ‘definició estàndard’.