Tres receptes dolces i tres salades amb un dels fruits més característics de la tardor: la carabassa

Coneixem la gran versatilitat de la carabassa amb receptes de La cuina de Morera

Sis receptes amb carabassa, un dels fruits de temporada favorits
Sis receptes amb carabassa, un dels fruits de temporada favorits

La carabassa, un dels fruits més característics de la tardor, es pot introduir en receptes saboroses i molt variades: dolces, salades, vegetarianes o amb carn. Pel que fa al valor nutricional, té una aportació baixa en calories i greixos i és font de proteïnes, vitamina C i carotenoides.

Ens endinsem en la versatilitat d'aquest fruit amb Jordi Morera i Ana Sirvent, en La cuina de Morera.

Arròs al forn amb carabassa

Comencem per les receptes salades! Us presentem un arrosset al forn molt fàcil i diferent: arròs al forn amb carabassa, un plat que es cuina molt a Vilafamés (Plana Alta). Fins i tot hi ha llocs on utilitzen una carabassa gran com a cassola. La torren i la buiden pel centre, li posen tots els ingredients i la tornen a enfornar. Després, amb una cullerada d'arròs, t'emportes també carabassa. T’animes a cuinar-la?

Lasanya de carabassa i gorgonzola

Als més puristes no els agrada dir "lasanya" a un plat que no porta làmines de pasta de lasanya o que les substitueix per làmines de verdures, com farem en aquest cas. Prepararem una recepta de lasanya de carabassa i gorgonzola. De segur que repetireu!

Albergines amb anous i carabassa

Ara us suggerim un plat senzill, atractiu i ideal per a les persones vegetarianes i per a les que no ho són: albergines amb anous i carabassa. Preneu nota d’aquesta recepta!

Pastís de carabassa i formatge

Anem a pel dolcet amb un pastís de carabassa i formatge. Atenció a la presentació, perquè farem servir la carabassa com a motle per a coure el pastís. Ho haurem de tindre en compte tant a l’hora de tallar-la com de buidar-la una vegada torrada perquè no volem que es trenque o que se'n doblegue la corfa.

T'animem a tastar aquesta combinació de sabors.

"Galette" de carabassa i taronja

Preparem una galette de carabassa, taronja, sàlvia i formatge feta. Un plat molt senzill de cuinar que, a més d’estar ben bo, es pot compartir i ens farà quedar molt bé allà on el portem!

Gelat de vainilla fregit amb carabassa

I acabem amb unes postres molt originals: gelat de vainilla fregit amb carabassa. L’acompanyarem amb un cremós de xocolate i pipes de carabassa salades. No sona espectacular?

També et pot interessar

stats