T’atreviries a sopar amb 25 persones desconegudes i en porreta?

És l'última moda en celebracions gastronòmiques exclusives, que ens arriba dels Estats Units

Arriba The Füde Dinner Experience / À Punt Mèdia

És una tendència que ha triomfat a Nova York i es preveu que arribe al nostre país a l'estiu. Bàsicament consisteix a quedar per a sopar amb un grup d’unes 25 persones desconegudes i totes nuetes. L’equip de Bona vesprada ha fet una enquesta al carrer, per a saber si el públic valencià està preparat per a sopar amb gent que no té absolutament res a amagar.

L’opinió majoritària és respectuosa des de la distància: “Cadascú que faça el que vulga, però jo no hi participaria”. Quan aprofundim en les raons, la major part de la gent s’escuda a no voler compartir la intimitat amb persones desconegudes. Però, a la pregunta de si ho farien amb amistats o familiars, contesten sense dubtar: “Pitjor”. Això sí, la gent acostumada a la platja nudista seria més procliu, en general, a apuntar-se a l’experiència.

'Bona vesprada' enquesta la ciutadania sobre 'The Füde Dinner Experience'
'Bona vesprada' enquesta la ciutadania sobre 'The Füde Dinner Experience' / À Punt Mèdia

El nom oficial d’aquesta modalitat innovadora de reunió gastronòmico-festiva és The Füde Dinner Experience i la creadora és Charlie Ann Max, una artista multidisciplinar de 29 anys, que va començar el seu particular experiment a Los Angeles.

En principi la proposta inclou una xicoteta dansa abans de seure a taula, per a despertar els sentits, un menú vegà que pot variar segons la temàtica, i un preu d’uns huitanta euros. Les persones que serveixen el menjar tampoc porten roba. L’artista ha declarat que l’experiència no busca provocar un ambient d’excitació sexual, sinó que pretén crear un espai alliberador perquè les persones connecten amb si mateixes i visquen una experiència immersiva on queden involucrats tots els sentits.

La premsa s'ha fet ressó de la nova tendència als Estats Units
La premsa s'ha fet ressó de la nova tendència als Estats Units

L’equip de Bona vesprada ha parlat amb Paco Estellés, president de l’Associació Naturista Valenciana, que no li dona gens d'importància al fet que el sopar incloga roba o no. “Quan quedes per a anar a casa dels amics, si fa fred et deixes la roba i, si fa calor, te la lleves”, explica amb naturalitat. “El que realment importa és gaudir de la gent i de la companyia”.

Paco reivindica la importància de fer allò que t’abelleix, provar les coses i després decidir per tu mateix. “Això sí”, aconsella a la gent: “No pagues per fer una cosa que és el més natural del món”.

La recomanació és ben important, tenint en compte que en The Füde Dinner Experience no tindràs cap lloc on portar la cartera.

Ací pots veure el programa sencer de Bona vesprada:

També et pot interessar

stats