T’agradaria pujar en el DeLorean del doctor Emmett Brown?

El Museu del Motor obri les portes a Finestrat amb joies per a tot tipus de fans dels cotxes

Museu del Motor a Finestrat / À Punt Mèdia
14 d'abril 2023 - 23:20

Vehicles històrics, peces de col·leccionista, models exclusius i cotxes de cine. És l’oferta del nou Museu del Motor, inaugurat aquest mes d’abril a Finestrat. L’equip de Bona vesprada ha recorregut les instal·lacions: 4.000 metres quadrats dedicats a repassar la història de l’automòbil.

La furgoneta de l'Equip A i Herbie
La furgoneta de l'Equip A i Herbie

El projecte sorgeix durant la convalescència del seu gerent per un covid sever. Quan es va recuperar, va fer realitat el somni que era compartir amb el públic l'afició que té pels cotxes.

Entrevistem el gerent del Museu del Motor
Entrevistem el gerent del Museu del Motor / À Punt Mèdia

A més de l’exposició permanent d'automòbils clàssics, on podem trobar un Dodge Brothers del 1923, un Aston Martin Lagonda, del qual només van fabricar 645 unitats, i un Cadillac Fleetwood limusina del 1962, propietat del govern de Franco, el museu té una àrea dedicada a la formació i a l’educació viària, un taller de restauració, una sala de projeccions, un espai lúdic infantil i una zona de restauració amb un food truck.

Cotxes de cine

A més, ofereix una altra exposició permanent, l’estrela del museu, mai millor dit, dedicada als vehicles més famosos de la xicoteta i la gran pantalla.

El DeLorean del doctor Emmett Brown i Kit
El DeLorean del doctor Emmett Brown i Kit / À Punt Mèdia

Ací pots contemplar de prop i, fins i tot, pujar a vehicles mítics del cinema, com el DeLorean que utilitzaven el doctor Emmett Brown i Marty MacFly per a viatjar en el temps en Retorn al futur, un dels sofrits tot terrenys que John Hammond deixava als científics per a recórrer el seu Jurassic Park, o el Volkswagen Sedan que va donar cos (o xapa) a Herbie, el cotxe intel·ligent protagonista de la saga de Disney.

Cartells de 'Retorn al futur', 'L'equip A', 'El cotxe fantàstic' i Herbie'
Cartells de 'Retorn al futur', 'L'equip A', 'El cotxe fantàstic' i Herbie'

L’exposició no estaria completa sense una secció per a fans de les sèries dels huitanta, on destaquen Kit, el cotxe fantàstic de Michael Knight, i la furgoneta de l’Equip A. Si t’encanta que els plans isquen bé, pega’t una volta per la Marina Baixa i aprofita per a visitar el Museu del Motor, a Finestrat.

També et pot interessar

stats