Serafín Zubiri (cantant): "Jo he pogut tocar el cel gràcies a Nino Bravo"

El cantant, que versiona les cançons de Nino Bravo des de fa deu anys, ha rebut l'equip de Tàp Zàping a la Pobla de Vallbona on viu una part de l'any

Serafín Zubiri, entrevistat per l'equip de 'Tàp Zàping' / À Punt Mèdia

L'equip del programa Tàp Zàping ha acudit a la Pobla de Vallbona per tal d'entrevistar el músic Serafín Zubiri. Allí el pamplonés resideix una gran part de l'any. I com ha contat a Pepa Cases durant l'entrevista, viu al Camp de Túria és perquè ací té la parella.

Zubiri, que ha representat Espanya en dues ocasions en el Festival d'Eurovisió, ha expressat estar molt a gust vivint en aquesta terra: "Jo sé on està el que és bo, i per això he vingut fins a València, la terra de la llum i... de l'amor", ha dit a Pepa Cases. "Soc un valencià de Pamplona. M'agrada molt aquesta terra, per la llum, que jo no veig, però sí que percep... la gent... i es menja molt bé... Ací es viu molt bé", ha explicat el músic invident.

Soc un valencià de Pamplona

Actualment, es troba de gira amb el seu espectacle, "Recordando a Nino Bravo". Treballa en aquest projecte musical des de fa deu anys i ja ha dut a terme més de 120 concerts per tot el país.

Preguntat per què no versiona Rosalia, i sí que versiona Nino Bravo, ell ha respost: "Jo soc el que soc artísticament, en gran manera, gràcies a Nino Bravo. Ell ha sigut el meu mestre. Jo m'he ensenyat a cantar amb ell... Ell va morir el 16 d'abril de 1973... i sempre dic que aquell va ser el primer gran disgust que la vida em va donar".

Nino Bravo ha sigut el meu mestre, jo m'he ensenyat a cantar amb ell

L'artista ha contat que quan ell tenia huit anys, el seu germà —tretze anys major que ell— es dedicava a la música. Un dia va entrar a casa amb un radiocasset amb la cançó "Un beso y una flor", "i eixa veu que jo crec que és la millor que ha donat el món, i al nostre país segur... i a més a més, la lletra va ser la primera lletra que jo vaig llegir amb els dits".

Serafín Zubiri i Pepa Cases a la Pobla de Vallbona
Serafín Zubiri i Pepa Cases a la Pobla de Vallbona / À Punt Mèdia

Al programa, Pepa Cases li ha fet preguntes de tipus test, però quan li ha preguntat a qui triara entre Chanel, Tanxugueiras o Rigoberta Bandini, a Zubiri li ha semblat difícil: "Ostres". Ha reconegut que molta de la música que es fa hui dia "difícilment es recordarà, és d'un sol ús". Zubiri a més a més ha demostrat en el programa que ser invident no és cap impediment per arribar a Eurovisió o al mateix cim de l'Aconcagua.

Un moment de la preparació de l'entrevista amb Zubiri
Un moment de la preparació de l'entrevista amb Zubiri / À Punt Mèdia
El gos guia de Serafín
El gos guia de Serafín / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats