Samantha: “No hem conegut cap veu com la de Nino Bravo”

La cantant de Beniarrés visita Trau la llengua i rememora la figura de l'inoblidable cantant valencià

L’artista del moment i Pepa Cases han fet parada al museu sobre la vida i obra del music valencià a Aielo de Malferit / À Punt NTC
10 de desembre 2021 - 09:47

La cantant de Beniarrés, Samantha Gilabert, ha visitat el programa Trau la llengua i Pepa Cases no ho ha dubtat: l’ha fet presentadora per un dia en un programa a la recerca de les paraules de la modernor. Aquesta destrellatada parella ha format un simpàtic tàndem per a demostrar que la modernitat no està renyida amb els grans clàssics musicals i la cantant ha confessat ser una gran admiradora d’un dels cantants valencians més venerats: Nino Bravo.

“No hem conegut cap veu, fins hui, com la de Nino Bravo”, així de clar ho té la jove de Beniarrés, que recentment ha protagonitzat la campanya de màrqueting "À Punt, la veu de tots" per a la radiotelevisió pública valenciana. La tecnologia ha permés un duo de l’inoblidable cantant d’Aielo de Malferit i la jove, units musicalment amb el videoclip de Mi tierra, que forma part d’una iniciativa d’À Punt per a transmetre els valors d’unió, diversitat, integració i llibertat que apareixen en la cançó.

“No hem conegut cap veu, fins hui, com la de Nino Bravo” Samantha - Cantant i fan de Nino Bravo

El Museu de Nino Bravo, un espai dedicat a mantindre viva la seua memòria

L’artista del moment i l’exploradora de les paraules han visitat el bressol de Nino Bravo a Aielo de Malferit i han fet parada al museu sobre la vida i obra del music valencià que porta el seu nom. En aquest espai dedicat a mantindre viva la memòria del cantant, Samantha i Pepa Cases han conegut curiositats sobre la biografia i la vida artística de Nino Bravo, a través del ulls de dos admiradors i ben coneixedors de l’artista, la guia del museu, Mónica Vila, i el músic Òscar Vidal. El museu alberga un nombre important d’objectes personals de l’artista cedits per la família i amics, com ara la partida de naixement, fotos de la primera comunió o el llibre de qualificacions escolars. Segons confessa la guia del museu, l’anècdota la protagonitza el seu DNI, que va romandre 30 anys a la butxaca d’una de les seus jaquetes. Vestits utilitzats durant les actuacions, cartells dels seus concerts i fotografies de la seua infància i joventut. Tot un recull no només de la discografia del popular cantant, també de la vida personal i artística.

 

 

El museu alberga un nombre important d’objectes personals de l’artista cedits per la família i amics, com ara la partida de naixement, fotos de la primera comunió, el llibre de qualificacions escolars o el seu DNI
El museu alberga un nombre important d’objectes personals de l’artista cedits per la família i amics, com ara la partida de naixement, fotos de la primera comunió, el llibre de qualificacions escolars o el seu DNI / À Punt NTC

Els germans Broseta, artesans des de 1974

Adam i David són els germans Broseta i fan guitarres artesanes, úniques i irrepetibles. Per a tindre una d’aquestes guitarres s’ha de reservar amb mesos d’antelació, són els grans creadors de la corda. Samantha, com a presentadora per una dia, ha visitat el seu taller a Gata de Gorgos, des d’on ixen les seues creacions fins als escenaris de tot el món. Clàssica, flamenca, cutaway, tres cubano, la de Beniarrés ha conegut el procés de fabricació i els diferents matisos de so i de pulsació que diferencien cada tipus de guitarra. Es tracta d’una tradició familiar, segons explica el lutier Adam Broseta: "Van començar els meus iaios, fa 68 anys que treballem els instruments de corda de manera artesanal". Tres generacions d’artesans de peces exclusives amb un segell molt particular.

I com que no podia acabar d’una altra manera amb una guitarra a la mà, la de Beniarrés s’ha posat a cantar!

Samantha ha estat en diversos programes d'À Punt i allà on va sempre ens conta algun secret de la seua personalitat, que la fa tan carismàtica i admirada per l'audiència. Descobreix nou coses que no sabies de l'artista de Beniarrés.

També et pot interessar

stats