Fem la ruta roja al parc natural de la serra d'Irta?

Una preciosa ruta on poder gaudir de microreserves marines, pinades i el so de la mar

El far d'Irta està enclavat a Cala Mundina i marca l'inici del parc natural de la serra d'Irta
01 de juny 2021 - 21:25

Caminem amb Terra viva per la ruta roja de la serra d'Irta, al Baix Maestrat. Aquesta ruta comença a la cala Blanca, a Alcossebre, que no està dins del parc, però forma part de la zona d'amortiment.

Fem la primera parada al far d'Irta, que està enclavat a Cala Mundina i marca l'inici del parc natural de la serra d'Irta.

Continuem el recorregut fins a la cala del Serradal, formada de cudols erosionats per la mar i de l'arena que aporten els moviments marins.

Sense deixar de sentir-la, perdem un poc de vista la mar, per endinsar-nos en la màquia litoral, formada de plantes típiques del clima mediterrani banyades en el salnitre de la mar, com ara el llentiscle, el margalló i el pi blanc, entre altres.

Acabem la ruta roja de la serra d'Irta a la costa, a la cala Cubanita, d'accés més difícil. És una de les més boniques i té com a particularitat una microreserva de flora.

I si encara et queden ganes de continuar el recorregut, fins a Peníscola trobaràs moltes més cales, igual de meravelloses, que hem de cuidar.

També et pot interessar

stats