Rep per errada més de 72.000 euros en el seu compte bancari

L’Ajuntament de València va ingressar els diners en el compte d’una treballadora autònoma per un encreuament de dades

Rep per errada més de 72.000 euros / À Punt Mèdia
06 d'abril 2023 - 21:42

Amparo González és una treballadora autònoma de pròtesis dentals. Mentre revisava el saldo del seu compte bancari de bon matí, es va adonar que havia augmentat en 72.622 euros. “En un primer moment pensava que estava somiant i em vaig alçar del llit amb un bot d’alegria”, confessa Amparo, “les primeres persones a qui vaig telefonar van ser ma mare i la meua parella, a les set del matí”.

Amparo és autònoma i té un laboratori dental
Amparo és autònoma i té un laboratori dental / À Punt Mèdia

De seguida va voler comprovar quin havia sigut el moviment que havia fer créixer així els seus diners i es va adonar que es tractava d’una transferència de l’Ajuntament de València. “Després de la primera alegria, vaig sospitar que podia ser una errada i vaig decidir aclarir el tema com més prompte millor”. Com a concepte de la transferència, assegura que només hi figuraven uns números, com en un expedient oficial. “Normalment, jo faig totes les operacions del meu laboratori de pròtesis dentals a través de la banca, però aquell ingrés era molt més elevat del que és habitual”.

L'Ajuntament de València havia patit un encreuament de dades
L'Ajuntament de València havia patit un encreuament de dades / À Punt Mèdia

“Vaig telefonar a l’Ajuntament i em vam passar amb Tresoreria, on van detectar que el concepte corresponia a un expedient d’IBI”, explica Amparo, “a continuació em van passar amb Devolucions i Ingressos d’IBI, on van determinar que hi havia hagut un encreuament de dades”. 

Però la pregunta del milió, o més concretament, dels 72.622 euros, és si va tornar els diners. “Sí, sí, perquè eren d’una altra persona”, assegura Amparo, “a l’ajuntament em van explicar com podia tornar els diners i a les 48 hores van desaparéixer del meu compte”.

Detall de l'ingrés bancari
Detall de l'ingrés bancari / À Punt Mèdia

I què hauria fet amb els diners? Contràriament al que proposava la seua parella, que era comprar un cotxe, Amparo era partidària d’aplicar aquests diners a la hipoteca: “I encara m’haurien faltat diners!”.

També hauria fet un viatge i va arribar a comprometre’s a apujar el sou als seus empleats, si finalment els diners resultava que eren seus: “Aquell matí estàvem tots revolucionats al laboratori”. Però tot es va quedar en una il·lusió.

Fem una enquesta a peu de carrer
Fem una enquesta a peu de carrer / À Punt Mèdia

I tu? Què faries si descobrires més de 72.000 euros caiguts del cel en el teu compte bancari? L’equip de Bona vesprada fa una enquesta a peu de carrer: hi ha diversitat d’opinions… almenys confessables. 

També et pot interessar

stats