"A la Pobla de Benifassà els xiquets són més feliços que en cap altre lloc"

Són les paraules de Teresa Sánchez, propietària de l'hotel La Tinença i d'Andrea Mansillia, dues veïnes del poble que van arribar-hi per diferents circumstàncies i que ara no ho canvien per res

La Pobla de Benifassa en 'Terra viva' / À Punt Mèdia

La Pobla de Benifassà és un dels pobles del parc natural de la Tinença de Benifassà, junt amb Bel, el Bellestar, el Boixar, Castell de Cabres, Coratxà i Fredes. Un lloc envoltat de natura entre dues comarques, la dels Ports i el Baix Maestrat. Un lloc idíl·lic molt a prop de tot, però amb la seua singularitat.

Es troba a tan sols 35 quilòmetres de Morella i a només 50 quilòmetres de la mar i de Vinaròs. També té molt prop la Sénia (Catalunya), d'on dista sols 15 minuts. La Pobla de Benifassà, igual que la resta dels pobles del voltant, és un lloc per a viure-hi, per a somiar-hi, per a treballar-hi, per a descansar-hi un cap de setmana, per a gaudir-hi de la vida. Qui ho diu són persones que no sempre han viscut allí, però a qui la vida i els projectes empresarials els han portat fins allí.

Teresa Sánchez, propietària de l'hotel La Tinença
Teresa Sánchez, propietària de l'hotel La Tinença / À Punt Mèdia

És el cas de Teresa Sánchez, propietària de l'hotel La Tinença, que en Terra viva ha explicat que "a diferència d'una gran ciutat, ací hi ha menys serveis; això no obstant, tenim molta més qualitat de vida. Ací els menuts i menudes són més feliços que en qualsevol altre lloc. Açò no té comparació".

En el programa Terra viva s'ha sentit com són de feliços els menuts. Tot i que al poble sols viuen 90 persones, els més menuts no parlen de veïns. Com ells diuen, "som tan pocs que ací som com una gran família". A la Pobla de Benifassà, a més de tindre metge amb servei d'analítica i farmàcia, també tenen escola, el CRA La Bardissa.

Els xiquets de la Pobla de Benifassà estan encantats amb la seua professora
Els xiquets de la Pobla de Benifassà estan encantats amb la seua professora / À Punt Mèdia

Andrea Mansillia, una altra de les noves veïnes del poble, diu que aquesta vida no la canvia "per res". A la Pobla de Benifassà ha arribat amb el seu home i a la Pobla de Benifassà han augmentat la família. Ja en són tres. "El meu home és bomber forestal. L'han destinat ací i vam decidir provar, veure com seria passar de tindre tots els serveis a viure en un poble on no hi ha res... però hui dia aquesta vida no la canviem per res".

Un embassament, pintures rupestres i el jardí de Peter

Pel terme passa l'embassament d'Ulldecona i el riu Sénia. A més a més, acull les pintures rupestres de la cova dels Rosegadors, catalogades dins l'art rupestre de l'arc mediterrani de la península Ibèrica, i declarades patrimoni de la humanitat el 1998. Al terme del Bellestar es conserven els jaciments de l'antic poblat iber de la Morranda. I poc abans d'arribar a la Pobla de Benifassà, un camí a la dreta porta al divertit jardí de Peter. Allí, des de fa més de 25 anys, l'artista d'origen alemany Peter Buch va triar el poble per a viure, i fent ús dels elements del bosc mateix, així com de materials reciclats, ha creat escultures ben originals, algunes amb la tècnica del trencadís.

Un dels racons del jardí de Peter
Un dels racons del jardí de Peter / Petersgarden.org

Però encara n'hi ha més

Els Estrets són un lloc d'interés geològic i natural. Un pas natural que, abans d'haver-hi carretera, històricament comunicava la Pobla de Benifassà, el Bellestar i la Sénia. El salt de Robert és un salt d'aigua d'uns 30 metres on naix el riu Sénia.

El paisatge conté una gran diversitat de vegetació i fauna autòctona. És molt fàcil veure pels cims la cabra hispànica, així com molts ocells rapinyaires que estan protegits. Els cims, els serrals i els barrancs són de gran valor botànic.

I per als amants de la muntanya, cal arribar fins al Tossal del Rei. Un cim de 1.356 metres, situat al vèrtex de confluència de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya, els territoris que formaven l'antiga Corona d'Aragó. Un lloc on organitzar molts tipus d'escapades: gastronòmiques, per la natura i de visita arquitectònica.

Camí entre muntanyes a la Tinença de Benifassà
Camí entre muntanyes a la Tinença de Benifassà / Turisme GVA
Casa rural a la Tinença
Casa rural a la Tinença / Turisme GVA
El campanar de la Pobla de Benifassà
El campanar de la Pobla de Benifassà / À Punt Mèdia
Hotel La Tinença a la Pobla de Benifassà
Hotel La Tinença a la Pobla de Benifassà / À Punt Mèdia
Carolina Femenia amb els menuts entrevistats
Carolina Femenia amb els menuts entrevistats

També et pot interessar

stats