Otos, el poble on no cal rellotge per a saber l'hora

Només que siga de dia, perquè el sol marque l'hora en algun dels 33 rellotges de sol

L'escultura d'Andreu Alfaro, en forma de relletoge de sol, en la plaça dels Llauradors d'Otos
L'escultura d'Andreu Alfaro, en forma de rellotge de sol, en la plaça dels Llauradors d'Otos / Loving Comunitat Valenciana
10 de setembre 2021 - 13:31

A la plaça del poble d'Otos, a la Vall d'Albaida, trobem una escultura de l'artista Andreu Alfaro en forma de rellotge de sol, que es va instal·lar per a atraure l'atenció d'altres artistes que vulgueren fer el mateix i així és com aquest poble de la Vall d'Albaida va passar de tindre 6 rellotges de sol a 33. Sota la batuta de Joan Olivares, professor de matemàtiques i aficionat a l'astronomia, al poble s'ha creat una ruta per a poder visitar-los. Amb Loving Comunitat Valenciana hi hem anat perquè ens expliquen el funcionament d'aquests rellotges. Hu Zhao, presentador del programa, ha parlat amb el mateix Joan.

Alguns dels diversos rellotges de sol repartits pel poble d'Otos
Alguns dels diversos rellotges de sol repartits pel poble d'Otos

L'artista Antoni Miró va crear un rellotge de sol amb forma de bicicleta antiga i l'exregidor de Cultura d'Otos, Tino Pla, va dissenyar un rellotge amb la forma de tres cipresos. Altres artistes que han instal·lat la seua obra en forma de rellotge són Arcadi Blasco, Rafael Armengol, Manuel Boix, Artur Heras, Elisa Martí i Rafael Amorós.

Si vols veure aquest museu a l'aire lliure de rellotges de sol, la visita es fa cada diumenge, amb eixida a les 11h des de la Plaça del Llaurador. La duració sol oscil·lar entre una hora i mitja o dues. El recorregut es realitza per guies experts en el tema. S’aborden qüestions tècniques per entendre el funcionament dels rellotges però d’una manera amena i comprensibles. A cada rellotge s’explica la voluntat artística del creador i també la història que hi amaga. Com que cada rellotge conté peculiaritats tècniques, artístiques i culturals es combinen els tres aspectes per fer una visita interessant des de diferents aspectes. La visita finalitza al palau d’Otos, on es pot veure la col·lecció permanent d'art d’Antoni Miró.

També et pot interessar

stats