La nova vida com a podòleg del mite de l'atletisme, Chuso García Bragado, després de retirar-se de l'alta competició

Qui ha seguit la trajectòria de l'esportista fonamenta els seus èxits en què és molt metòdic, treballador, lluitador, professional i tot un exemple a seguir

Chuso és l'esportista que ha participat en més Jocs Olímpics de tot el món / À Punt Mèdia

Chuso García Bragado és tot un mite al món de l'esport. És l'esportista que ha participat en més Jocs Olímpics de tot el món, ja que ha sigut huit vegades jugador olímpic i ha guanyat medalles que va començar a reunir a Stuttgart, quan es va proclamar campió del món.

Ara, als cinquanta-dos anys, ha tornat a la professió de podòleg, la que va estudiar, i que exerceix en una empresa d'Osca. Amb el temps lliure que li queda ix a fer marxa i a ensenyar a marxar els menuts.

Chuso García Bragado, tota una institució al món de l'esport espanyol, es va retirar quan participava en els Jocs Olímpics de Tòquio, l'estiu del 2021. El programa A córrer s'hi ha desplaçat fins a Osca per a parlar amb ell. L'atleta olímpic torna a la professió que va aparcar per continuar amb l'alta competició.

"És molt metòdic, és molt treballador, és molt lluitador, és molt professional i és un exemple. És una persona amb molts valors personals i professionals" Jose Luis López - Periodista especialitzat en atletisme de la cadena Ser i Movistar

Al seu nou treball i durant aquests últims mesos, la mascareta han "amagat" el personatge popular que hi ha darrere i que ara treballa com a podòleg. "Però a Javier i José Víctor Alfaro, responsables de l'empresa, els agrada presumir que jo estiga ací i que haja sigut huit vegades olímpic. A més a més, els tres vam ser companys d'universitat".

Des de la seua retirada a Tòquio fins a hui en dia, el nivell d'entrenaments ha canviat; no obstant això, continua eixint "no els set dies de la setmana, sols tres o quatre dies a la setmana. Ara el volum de quilòmetres ha baixat molt perquè ara ho faig sols per plaer".

José Luis López, des dels trenta-huit anys és periodista especialitzat en atletisme de la Cadena Ser i Movistar.
José Luis López, des dels trenta-huit anys és periodista especialitzat en atletisme de la Cadena Ser i Movistar. / À Punt Mèdia

José Luis López, des dels trenta-huit anys és periodista especialitzat en atletisme de la Cadena Ser i Movistar. Des de Seül 88 ha cobert informativament els últims nou Jocs Olímpics. Ha sigut testimoni dels trenta anys de vida esportiva de Chuso, trenta anys en què l'esportista ha estat al màxim nivell mundial. Durant l'entrevista amb l'equip d'A córrer ha explicat que els èxits de Chuso són inèdits "tant al món de l'atletisme, com al de l'esport en l'àmbit internacional".

El periodista ha enumerat les raons dels èxits de Chuso: és molt metòdic, és molt treballador, és molt lluitador, és molt professional i és un exemple. És una persona amb molts valors personals i professionals". I creu que el pas del temps posarà Chuso on ha d'estar, com a llegenda que és.

També et pot interessar

stats