Els esports que s'estrenen als Jocs de Tòquio

El surf, l'skateboarding, l'escalada esportiva i el karate seran olímpics per primera vegada

Els esports que s'estrenen als Jocs de Tòquio

En els Jocs Olímpics de Tòquio participaran 206 delegacions que no es limiten a estats. Per exemple, hi ha un equip olímpic de refugiats. En total, competeixen 11.091 esportistes en 339 proves. En aquesta edició s'estrenen quatre esports i se'n recupera un altre. Amb aquestes incorporacions, s'assoleix el rècord històric de 33 esports, pels 28 de Rio el 2016.

Entre les disciplines que s’incorporen en aquestes Olimpíades es troba el surf. Els millors surfistes del món es disputaran les medalles en la modalitat de shortboard. L'skateboarding és una altra de les novetats olímpiques amb dues categories diferents: parc i carrer.

També s’estrena en una cita olímpica l’escalada esportiva. A la paret vertical la gran esperança de la delegació espanyola és Alberto Ginés, en una disciplina esportiva que tindrà tres modalitats: velocitat, escalada en bloc i dificultat.

L’esport marcial japonés, el karate, debutarà en uns Jocs justament al país d’on és originari. Espanya està entre els millors en la modalitat de kata amb Sandra Sánchez i Damián Quintero entre els favorits.

Una altra novetat és el beisbol en modalitat masculina i el softbol en femenina, que tornen després d'estar absents en les dues últimes edicions. També s'incorporen quinze modalitats més en esports tradicionals, com per exemple el 3x3 en bàsquet.

També et pot interessar

stats