Víctor Manuel: 'La música és un verí'

Víctor Manuel parla de la seua trajectòria musical i de l'especial relació que té amb València

Bona vesprada entrevista Víctor Manuel al Centre del Carme / À Punt Mèdia
À Punt Mèdia
21 d'abril 2023 - 00:51

El cantautor de Mieres (Astúries) ha parlat sobre la seua trajectòria artística, convidat pel Centre del Carme de Cultura Contemporània de València a una de les seues trobades conversades. L'equip de Bona vesprada ha aprofitat l'ocasió per a entrevistar Víctor Manuel, en aquest mateix indret, i parlar dels més de cinquanta anys de carrera que ha viscut.

Quina valoració general fa de la seua trajectòria?

Podria estar dues o tres hores parlant perquè he tingut una vida molt llarga, musicalment parlant. He tingut de tot, en general moments meravellosos, més que moments infaustos. He gaudit molt del meu treball i continue gaudint, que és molt important.

Quina és la cançó que més l'ha marcat?

Les cançons que més m'han marcat en la meua trajectòria depenen de l'època; potser al principi de tot 'El abuelo Víctor' va ser molt important. També 'Quiero abrazarte tanto', 'Sólo pienso en ti', 'La puerta de Alcalá' o 'Contamíname'... en tinc tantes i en tantes dècades.

Diferents actuacions de Víctor Manuel
Diferents actuacions de Víctor Manuel / À Punt Mèdia

Quina relació té amb el territori valencià?

Fa que vinc a València tota la vida, des que venia a cantar als paradors en Falles. Recorde com un moment màgic en la nostra faena, tant d'Ana com meu, l'inici de la gira "La puerta de Alcalá", que va ser a l'estadi de Mestalla i va ser meravellós, perquè s'hi van ajuntar 40.000 persones. Va ser màgic!

Què opina quan li recorden que les seues cançons han marcat tota una generació?

M'agrada pensar que la meua faena ha marcat més d'una generació. Sobretot la meua, clar, però quan vaig als concerts veig gent que segurament ha trobat els meus discos a casa dels pares o avis i, per curiositat, els ha escoltat i sembla que també els agraden. Pense que això és molt important en una carrera: que vaja renovant-se almenys una part del públic.

Quin ha sigut el seu concert més especial?

El més especial? Tinc molts concerts importants. Per exemple, el concert al Mestalla de València, que va ser meravellós, com he dit. Però n'hi ha hagut tants! De sobte, et trobes cantant a la Puerta de Alcalá durant les manifestacions del "No a la guerra" amb un muntó de gent estimadíssima. No ho sé! Tinc tants concerts per recordar que hauria de posar-me amb un llapis i un paper per a recordar-ho bé...

Patricio Ortiz entrevista Víctor Manuel
Patricio Ortiz entrevista Víctor Manuel / À Punt Mèdia

Si tornara a nàixer, tornaria a escollir el món de la música?

No hi ha cap professió millor que la de la música. Tornaria a triar-la sense cap mena de dubte. No hi ha cap altra professió en la qual t'aplaudisquen cada tres minuts. Tu pregunta: no hi ha cap altra professió en què existisca això. És un verí!

Com ha canviat el panorama musical en els últims temps?

El panorama musical ha canviat molt i des de fa molts anys. Amb el segle nou el canvi ja era claríssim. Han canviat tots els formats i suports per a escoltar música. La música ara ja està en tots els llocs i hi tens accés amb facilitat. D'una banda, això és bo, perquè la difusió musical és intensíssima, però de l'altra, hi ha gent que es queixa, amb raó, que tota aquesta música que s'escolta tantes vegades no es monetitza i hi ha molta gent que no pot viure de la música.

No sembla que aquest siga el destí del cantautor asturià, que l'any passat va publicar 'La vida en canciones', la retrospectiva més completa que s'ha fet de la seua obra.

Ací pots veure el programa sencer de Bona vesprada:

També et pot interessar

stats