El músic Luis Cobos bateja el ritme de les mascletaes de València com a ''simfonia brava''

El compositor i director d’orquestra ha estat al balcó de l'Ajuntament de València on s'ha compromés davant de l'equip d'À Punt Mèdia a incorporar una xaranga al seu futur projecte musical

Luis Cobos s'ha compromés a incorporar una xaranga en el seu pròxim projecte / À Punt Mèdia

El compositor i director d’orquestra Luis Cobos ha estat amb el periodista Carles Navarro al balcó de l'Ajuntament de València. Ha sigut minuts abans del començament de la mascletà de 14 de març a càrrec de l’empresa pirotècnica Zarzoso, d’Altura. El músic Luis Cobos ha demostrat ser un gran defensor de la festa de les Falles. Des del balcó de l’ajuntament ha dit a Carlos Navarro de l’equip d’À Punt Mèdia, que les Falles són "úniques, irrepetibles i molt musicals". 

A més, també la mascletà li té guanyat el cor des de fa anys. D’aquest espectacle pirotècnic ha dit que “té forma de sonata i de simfonia. És molt rítmica”. El compositor ha anat encara més lluny i l'ha batejat musicalment: "Podria anomenar-se ‘la simfonia brava’". Ha creat una nova definició musical per a un pilar de la festa de les Falles de València. Una expressió alineada amb el seu pensament que aquesta festa és ''única''. De fet es tracta de dues paraules, simfonia brava, que juntes encara no existeixen a Google. Cal buscar-les per a adonar-se'n. 

Luis Cobos s'atreviria a dirigir una xaranga

Carlos Navarro ha volgut preguntar al director d’orquestra si s’atreviria a dirigir una xaranga. La resposta ha sigut immediata: “Clar que sí, en un ambient festiu, qualsevol cosa. La música és celebració, alegria, emoció, per tant, sí, m’atreviria”. L’entrevista ha acabat amb l'atrevida invitació per part del periodista perquè Cobos es comprometa en el seu nou projecte musical a incloure una xaranga. I per a sorpresa de Carles Navarro la resposta de Luis Cobos ha sigut: “Ho consideraré, però em sembla possible”.

També et pot interessar

stats