Es pot usar el microones per a descongelar aliments?

La nutricionista Ana Sirvent dedica part del seu espai setmanal en el magazín Podríem fer-ho millor a parlar del procés de descongelació

Ana Sirvent parla dels riscos de trencar la cadena de fred

Per què una majoria de persones no saben descongelar? Es tracta d'un procés que utilitzen quasi cada dia moltes persones, i cada una repeteix els mateixos errors, com són deixar el producte al banc de la cuina per tal que es descongele amb la temperatura del medi ambient. La dietista Ana Sirvent, col·laboradora del programa Podríem fer-ho millor, ha recalcat que la descongelació "sempre ha de ser lenta, és a dir, millor fer-la en la nevera, i en cas de no tenir temps, la solució que dona la nutricionista és la de "planificar-se bé". La raó de recomanar no descongelar fora del frigorífic és perquè "té més riscos pel que fa a la seguretat alimentària". Amb efectes per a la nostra salut.

Sí a l'ús del microones per a descongelar

L’especialista també ha explicat que l’ús del microones és correcte per a descongelar. “Depén dels aliments, alguns si permeten la descongelació dins del microones. El que no podem fer és descongelar els productes a temperatura ambient perquè en eixe moment comencen a proliferar els bacteris” que puguen habitar en ell. 

Com ha dit Sirvent, quan congelem, els microorganismes que hi puguen haver, estan congelats. I un descongelat realitzat lentament evita que es reproduïsquen ràpidament els bacteris. Si el descongelat és amb calor com per exemple al microones, “també és convenient perquè es carrega els bacteris”.

També et pot interessar

stats