El menjar processat li pot eixir molt car al cos

La nutricionista Elisa Escorihuela ens explica en 'Som de casa' per què hem d’evitar els aliments ultraprocessats

La nutricionista Elisa Escorihuela ens dona consells per a menjar més sa i econòmic en 'Som de casa'

El concepte de menjar ultraprocessat engloba els productes elaborats amb una llista molt llarga d'ingredients, segons ha explicat la nutricionista Elisa Escorihuela en Som de casa, el magazín de les vesprades de la televisió d'À Punt. Parlem dels aliments ultraprocessats, que inclouen molt de sucre refinat, molta sal i greixos no saludables i també molts additius que donen color i sabor, però que nutricionalment no aporten res i, a més, tenen un efecte addictiu en alguns casos.

Què li passa al cos quan ingerim aliments ultraprocessats amb molta freqüència?

Obesitat, diabetis, malalties de cor, càncer, Alzhèimer, i fetge gras no alcohòlic són algunes de les malalties que podem patir si ingerim amb molta freqüència aquest tipus de productes, ha assenyalat Elisa Escorihuela en el programa.

Què li pot passar al nostre cos per consumir aliments ultraprocessats?
Què li pot passar al nostre cos per consumir aliments ultraprocessats? / Som de casa

Ràpid, econòmic i fàcil de preparar?

Un 61% dels productes de la compra són ultraprocessats. Però, realment, és més barat comprar aliments ultraprocessats? Per a Elisa Escorihuela, la clau és organitzar, planificar i elaborar una llista de la compra per a tindre una cistella econòmica plena de color, alegria i molta salut. 

Consumir fruita i verdura de temporada, comprar peces de carn o peix senceres i aliments congelats i menjar llegums tres o quatre vegades per setmana (i de pas, consumim menys carn) són alguns dels consells que ens ha donat la nutricionista Elisa Escorihuela per a estalviar i menjar de manera saludable.

També et pot interessar

stats