Maria Bertomeu: “En el cant valencià ha passat com en altres sectors, que l’home ha tingut més ressò”

TÀP Zàping entrevista la jove d’Oliva que es va fer viral amb un vídeo en què cantava una havanera 

Maria Bertomeu en l'entrevista al 'TÀP Zàping'
05 de desembre 2021 - 11:26

Maria Bertomeu Soria, també coneguda com la Maria en xarxes, ofereix una entrevista a TÀP Zàping on explica com ha sigut el seu ràpid ascens en xarxes i el seu pas pels Premis Ovidi. La jove considera que a poc a poc s’ha anat acostumant a aquest reconeixement mediàtic, tot i que encara hi ha dies que la sorprenen. D’acord amb Bertomeu, tenia la intuïció que aquell primer vídeo en què cantava una havanera podria agradar a certs sectors, però no de manera tan massiva.

El presentador de TÀP Zàping, Lluís Cascant, també apunta que no és habitual que la gent jove s’interesse pel cant tradicional, a la qual cosa la cantant contesta que no és tant això, com la percepció que es té que només interessa a la gent major.

Quant a la presència de referents femenins, en el cant valencià Maria considera que “hi ha moltíssimes dones”, però argumenta que “ha passat com en altres sectors, que l’home ha tingut més ressò”. Bertomeu explica que va haver de buscar més per a trobar dones en aquest àmbit, que finalment va poder trobar tot i haver quedat ocultes.

Per tancar l’entrevista, la jove assegura que espera prompte poder fer algun disc recopilant i recuperant cançons de cant tradicional.

Si vols saber més sobre Maria Bertomeu, recupera l’entrevista que va fer el mes passat a Territori sonor.

També et pot interessar

stats