Lucía Alemany: "'La innocència' té una mirada esperançadora"

'Terres de cinema' ha visitat Traiguera per a conéixer els detalls del rodatge, i ha entrevistat la directora i el veïnat del poble

Lucia alemany
L’òpera prima de Lucía Alemany, rodada a Traiguera (Baix Maestrat), ha comptat amb la participació d’À Punt Mèdia. / Terres de Cinema

La sèrie documental Terres de Cinema  ens acosta aquesta setmana a La innocència, òpera prima de Lucía Alemany. El film, que ha compat amb la participació d’À Punt Mèdia, va aconseguir dues nominacions als Goya 2020: a la millor cançó original, pel tema 'Allí en la arena', de Toni M. Mir; i a la millor actriu revelació per a la protagonista, Carmen Arrufat, una vila-realenca de 17 anys.

Terres de cinema ha visitat el poble de Traiguera, localitat natal de la directora i escenari que dona vida a la història de La innocència. Allà ha conegut tots els detalls del rodatge i ha entrevistat la directora i el veïnat d'aquest poble del Baix Maestrat. El llargmetratge, amb tocs autobiogràfics, retrata el conflicte entre l’opressió moral d’un poble menut i el desig de llibertat d’una adolescent. La directora aposta per una protagonista forta, valenta i amb determinació, i planteja una mirada entre l'optimisme i l'esperança.

"Estic cansada d'històries transitades des del victimisme" Lucía Alemany - Directora de "La innocència"
Lucía Alemany durant el rodatge de "La innocència"
Lucía Alemany durant el rodatge de "La innocència" / Terres de cinema

El reflex de la pel·lícula en els joves del poble

Els veïns de Traiguera han sigut col·laboradors actius en la pel·lícula com a extres i, fins i tot, en importants papers secundaris. Les noves generacions de joves del poble confessen que se senten, d’alguna manera, reflectits en la història.

Sense pudor, però des de la tendresa de la joventut, el film aborda el tema de la sexualitat, l’avortament i el control social i moral dels pobles. També és present l’assetjament i el masclisme com una realitat encara present en els joves i en les xarxes socials.

“És important que hi haja dones guionistes i cineastes que conten històries sobre la sexualitat o l’adolescència des d'un altre punt de vista.” Nuria Castellote - programadora de la Filmoteca

Recupera un particular passeig pel poble de Traiguera i una història de lluita adolescent per la llibertat personal en un context marcar pel control social. Recorda que La innocència estarà disponible en el servei A la carta fins al 8 de setembre.

També et pot interessar

stats