El llargmetratge ‘La innocència’, en què participa À Punt, aconsegueix dues nominacions als Goya

Es troba entre les nominacions a la millor cançó original, pel tema "Allí en la arena", i a la millor actriu revelació pel treball de Carme Arrufat.

Cartell de 'La innocència'
Cartell de 'La innocència'

El llargmetratge La innocència, en què participa À Punt Mèdia, té dues nominacions als premis Goya 2020. En concret, l’òpera prima de Lucía Alemany es troba entre les nominacions a la millor cançó original, pel tema "Allí en la arena", de Toni M. Mir, i a la millor actriu revelació pel treball de Carme Arrufat. L’Acadèmia del Cinema Espanyol ha fet públiques hui les nominacions als guardons.

La innocència ha rebut ja diversos premis. La pel·lícula va ser la gran triomfadora del passat Festival Internacional de Cinema d'Almeria – FICAL, on va rebre els premis al millor llargmetratge òpera prima, a la millor direcció i a la millor interpretació femenina per a Carmen Arrufat. Va ser també guardonada per partida doble en el Festival de Cinema Independent Abycine, amb el premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete i, en la categoria Abycine indie, amb el premi del Jurat Jove. En els Premis de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, celebrats recentment, va aconseguir els guardons a millor directora, millor actriu (Carmen Arrufat) i millor actor de repartiment (Sergi López).

La innocència està rodada en diverses localitats de la Comunitat Valenciana i Catalunya. És una producció de Turanga Films, Un Capricho Producciones i Lagarto Films. El llargmetratge compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC), l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i The Screen, la incubadora de projectes de l'ECAM. També compta amb la participació d'RTVE, À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya i Movistar. La pel·lícula soreix d’una experiència personal de la directora, que torna al municipi on va nàixer, Traiguera, al Baix Maestrat, per a explicar les seues vivències d’adolescent. Lucía Alemany és, a més, directora del programa d’À Punt Mèdia 69 raons, que s’emet cada divendres en la televisió pública valenciana i que es pot trobar al web.

El llargmetratge parla de Lis, una adolescent que somia a convertir-se en artista de circ i eixir del seu poble, encara que sap que, per a aconseguir-ho, haurà de batallar durament amb els pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les amigues i flirtejant amb el seu nóvio, uns anys major que ella. La falta d’intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen Lis a portar la relació en secret perquè els pares no se n’assabenten. Però aquesta època estival tan idíl·lica arriba a la fi i, amb l’arribada de la tardor, descobreix que està embarassada. La inocencia té com a protagonistes Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued i Carmen Arrufat. El guió és de Laia Soler Aragonés i Lucía Alemany.

També et pot interessar

stats