L’Alqueria Calatrava, un dels racons mil·lenaris de Borriana

El programa 'Xino xano' ens descobreix aquesta construcció de l’època musulmana amb més de 1.000 anys d’història i declarada bé d’interés cultural per la Generalitat Valenciana

La torre Calatrava és la torre defensiva més antiga de tot el terme de Borriana i una de les millors conservades / À Punt Mèdia

La riquesa històrica dels valencians no deixa de sorprendre Hu Zhao. En la seua incessant recerca d’un lloc on habitar, el presentador de Xino xano ha descobert a Borriana un racó molt especial. Es tracta de l’alqueria Calatrava, una masia amb més de 1.000 anys d’història, ubicada prop del riu Sonella o també anomenat Anna, a la comarca de la Plana Baixa.

Aquesta construcció de l’època musulmana es remunta al segle XI i és la torre de guaita més antiga de tot el terme de Borriana i una de les millors conservades fins al moment. Presenta un caràcter defensiu, allunyada del nucli de la població. Com a ciutat emmurallada, Borriana es defensava mitjançant un seguit de talaies i masies fortificades, de les quals l’Alqueria Calatrava n’és un exemple. De fet, la torre Calatrava, deu el nom al rei Jaume I que la va donar a l’orde de Calatrava. Declarada bé d’interés cultural per la Generalitat Valenciana ara l'Alqueria Calatrava és un hotel perfectament conservat, testimoni d'un altre temps i del pas irremeiable dels segles.

La torre Calatrava és una torre de guaita, que Jaime I va donar a l’orde de Calatrava
La torre Calatrava és una torre de guaita, que Jaime I va donar a l’orde de Calatrava / À Punt Mèdia

Més de 10.000 metres quadrats, on a banda de l’estança principal es pot gaudir de terrenys cultivables, entre els quals destaquen els tarongers i els arbres fruiters. Sens dubte un enclavament únic en total sintonia i harmonia amb la natura que ha enamorat l'intrèpid xinés.

La Generalitat Valenciana va declarar l'Alqueria Calatrava bé d’interés cultural
La Generalitat Valenciana va declarar l'Alqueria Calatrava bé d’interés cultural / À Punt Mèdia

Tens tots els continguts de Xino xano en el web d'À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats