Juan Carlos Galindo, expert en ciberseguretat: "En l'època de la pandèmia s'han multiplicat quasi per trenta les estafes de l'amor"

'Bona vesprada' entrevista una víctima d'estafa que va donar a l'estafador 70.000 euros al llarg de tres anys

Parlem en 'Bona vesprada' amb Juan Carlos Galindo, expert en ciberseguretat

Prop de 800.000 persones a l'any no s'atreveixen a denunciar que han sigut víctimes d'una ciberestafa. Juan Carlos Galindo, expert en ciberseguretat, ha assegurat en Bona vesprada que "en l'època de la pandèmia s'han multiplicat quasi per trenta les estafes de l'amor".

L'equip de Bona vesprada ha parlat amb Mayte Marcos, víctima d'estafa. Ella va conéixer per Facebook un suposat militar americà, que li va estafar 70.000 euros al llarg de tres anys. El que més la va afectar va ser assabentar-se que tot era fals.

"Els diners ja no m'importaven, sentia dolor pel que m'havia fet", ha contat Mayte a Bona vesprada.

Mayte Marcos, víctima d'estafa
Mayte Marcos, víctima d'estafa

L'expert en ciberseguretat ha afirmat al programa que es tracta de delinqüència organitzada, inclús a través de call centers, i relata que aquestes estafes han evolucionat tant que poden començar en les xarxes socials (Facebook, Instagram, Tiktok, Tinder), o en altres aplicacions com WhatsApp o Telegram.

"Qualsevol persona, independentment de l'edat, color, religió, capacitat cultural o econòmica pot caure, perquè l'ésser humà mentalment és més o menys paregut", indica Galindo. A més, la globalització dificulta localitzar aquests tipus d'estafadors.

Les persones afectades poden contactar amb les unitats de ciberdelinqüència de la Policia o la Guàrdia Civil per a denunciar, i tractar de recuperar part dels diners amb l’ajuda dels advocats, ha explicat Galindo, encara que “és complicat perquè es tracta de delinqüència organitzada”.

 

"Qualsevol persona, independentment de l'edat, color, religió, capacitat cultural o econòmica pot caure, perquè l'ésser humà mentalment és més o menys paregut" Juan Carlos Galindo - Expert en ciberseguretat

També et pot interessar

stats