Joan Ribó: “Una persona em contava que per a poder dinar en Falles va haver d'anar fins a un poble de l’Horta Nord”

L’alcalde de València ha mostrat davant les càmeres d'À Punt, minuts abans de la Cremà, la seua satisfacció amb unes Falles que enguany han sumat diversos rècords

Ribó dona un improvisat balanç de les Falles 2023 abans de la Cremà / À Punt Mèdia
20 de març 2023 - 12:33

Rècord en l’ocupació hotelera, rècord en les visites a l'Exposició del Ninot, rècord en la participació en l'Ofrena i el fet de coincidir la festa en cap de setmana ha omplit els carrers com mai a la ciutat de València s'havia vist. En aquest sentit, l’alcalde de València, Joan Ribó, minuts abans de la cremà, ha improvisat un balanç de la festa de les Falles 2023, que ha sigut "molt positiu". 

"Han sigut unes festes supernormals amb rècord d’assistència de persones i també rècord de persones incorporades al món faller", ha afirmat Ribó. En aquest sentit, l’alcalde ha contat com anècdota que una persona li contava en la Nit del Foc que “S’havia despitat i no havia encomanat un lloc per a dinar, i va acabar dinant en un poble de l’Horta Nord. A València no hi havia manera de trobar lloc per a dinar. I el problema que tenia era poder arribar al poble, perquè tampoc hi havia manera de trobar un mitjà de comunicació”.

 “Hem fet el necessari” 

L’equip d’À Punt, en veure la veu ronca de Ribó durant l'entrevista, li ha preguntat que si s'ha estirat molt. L’alcalde de València els ha dit amb un somriure: “hem fet el necessari”. A la pregunta a continuació sobre què cremaria del 2023, Ribó ha expressat dos desitjos: “Jo cremaria la guerra, per com ens afecta. Quan parles amb els artistes fallers es queixen de la pujada de preus… Així que, en primer lloc, creme la guerra d’Ucraïna, però sense oblidar altres guerres com la del Iemen… Que del foc isca la recerca de la pau”.

A la pregunta sobre la convivència entre la ciutadania aquests dies de festa, l’alcalde ha rebutjat l’atac homòfob patit per un faller de Tomasos - Carles Cervera, al barri de Russafa. En aquest sentit, ha dit, dirigint-se als agressors: "Escolta, a tu què més et dona que una persona estime d'una manera o d'una altra?! Deixa'ls tranquils. Que no et molesten. És intolerable".

Reviu l'especial de la Nit de la Cremà

També et pot interessar

stats