Francesca, primer naixement en onze anys i habitant número 100 de Carrícola

Un naixement que ompli d’optimisme aquest poble, protagonista de la Ruta del Despoblament de Terra viva

Francesca és la primera xiqueta nascuda en onze anys a Carrícola

Francesca és la primera xiqueta nascuda en onze anys a Carrícola, un dels 24 municipis menys poblats de la Comunitat Valenciana, que formen part de la Ruta 99, la iniciativa de la Generalitat que contribueix a lluitar contra el despoblament. A més, és l’habitant número 100 de l’empadronament d’aquesta població de la Vall d’Albaida, una xifra màgica que ha omplit d’alegria i optimisme el poble, on almenys la meitat dels habitants tenen més de 55 anys.

Francesca és l'alegria del poble
Francesca és l'alegria del poble / À Punt

Cap dels seus pares és de Carrícola, però l’han triat per a criar la filla per “la calma, i saber que podíem garantir a Francesca un estil de vida acord amb els nostres valors”, ha contat Raquel Sánchez (mare de Francesca) a Carolina Femenia, periodista de Terra viva.

El veïnat està encantat de la seua arribada i, per descomptat, també els pares de la xiqueta amb la nova família del poble, de la qual tenen tot el suport. “Àvies, ties, cuidadores… Vaja, que me'n puc anar, que a la xiqueta no li falten cures”, ha dit orgullosa la mare de Francesca.

L’impuls de l’agricultura ecològica

En els anys setanta i huitanta a Carrícola hi va haver un gran despoblament. “La gent jove va començar a treballar als pobles veïns, formaren família en aquests pobles i es van quedar on treballaven”, ha contat a Terra viva el veí de Carrícola Pere Altabert. Això va servir per a impulsar l’agricultura ecològica i per a implantar el sistema de reg per degoteig per a aprofitar les aigües, explica Altabert a Carolina Femenia.

Pere Altabert, veí de Carrícola
Pere Altabert, veí de Carrícola / À Punt

Pablo Olcina, un dels nous veïns de Carrícola, ha apostat per l’agricultura ecològica com a eixida professional. “Ens ha dut l’agricultura, però ens quedem per la gent, perquè l’acollida ha sigut meravellosa”.

Pablo Olcina, veí de Carrícola
Pablo Olcina, veí de Carrícola / À Punt

També et pot interessar

stats