Foguerers de Benidorm i Torrevella es retroben a Alacant: “Som com germans de foc"

Rosa Porta viu l'ambient previ a la mascletà de Fogueres a la plaça dels Estels amb membres de la foguera La Cala (Benidorm) i Molinos del Calvario (Torrevella)

Els foguerers de l'única foguera de Benidorm, la Cala / À Punt Mèdia

A la població costanera de Benidorm sols queda ja una foguera. És l’única que ha sobreviscut del reduït grup que hi havia fa uns anys. El monument i la seua comissió ja fan història en existir des de l’any 1981. L’equip de la programació especial de Fogueres d’À Punt Mèdia s’ha trobat amb els seus foguerers i foguereres.

Jesús, un dels membres de la foguera La Cala, ha contat a la reportera Rosa Porta que per a ells ja és tradició acostar-se, cada any, fins a Alacant per a viure una mascletà a la plaça dels Estels algun dels dies de la festa, dels previs a Sant Joan. En una jornada calorosa —en què sols la il·lusió permet suportar les elevades temperatures de la ciutat— les foguereres han contat a la reportera que per a elles estar a la plaça dels Estels “és un somni”. 

Els membres de la comissió de la foguera Molins del Calvari
Els membres de la comissió de la foguera Molins del Calvari / À Punt Mèdia

Comissió de la foguera Molinos del Calvario

La foguera La Cala de Benidorm ha arribat a Alacant acompanyada dels representants de la festa a Torrevella: la foguera Molinos del Calvario. Els seus membres han convidat a l’equip de Fas festa als dolços típics en aquestes festes. Aquesta comissió està agermanada amb la de Benidorm. I com ha dit un dels seus membres, “som com germans de foc, tenim els mateixos dolços típics, cremen la foguera el mateix dia i compartim artistes foguerers”. A més a més, dijous participen a Alacant en l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, la patrona d'Alacant, i l’esperada fita any rere any.  

“Estem molt orgullosos de ser uns dels representants de les fogueres que hi ha fora d'Alacant”. Des de Torrevella fins a Xàbia, alguns pobles també planten fogueres, com és el cas de Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Calp, Guardamar del Segura, Benidorm i Elx. 

També et pot interessar

stats