Molts pobles d'Alacant també planten fogueres

Molts d'aquests monuments són artesanals o de menor pressupost.

Foguera plantada als carrers de Benidorm
Foguera plantada als carrers de Benidorm

Les fogueres d'Alacant capital centren l'atenció de totes les mirades, però  són molts els pobles que a la costa, o a l'interior, planten monuments per a cremar-los la nit de Sant Joan. Des de Torrevella fins a Xàbia, passant per Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Calp, Guardamar del Segura, Benidorm i Elx. 

A Guardamar, la colla Els Milotxes planten el monument al centre de la ciutat. Enguany la temàtica és La guerra de les galàxies. És un monument que està lluny dels pressupostos de les fogueres que es planten a la ciutat d'Alacant, però d'imaginació i artesania no en falten. És un treball fet amb les mans per un grup de persones que no són professionals. 

Com també passa a Elx. Un dels barris antics de la ciutat, el Raval, planta foguera. És un projecte de participació ciutadana, la fan 130 famílies que treballen a l'espai municipal de l'Escorxador amb material reciclat. Des de fusta recuperada de mobles trencats fins a paper de revistes i periòdics. 

Però la costa és a on més fogueres trobem. A Benidorm, la capital turística, es planta foguera en un racó de la ciutat, a la Cala, i ho fan des de fa 37 anys. Són pressupostos més reduïts, més modestos, però a les flames, això, no els importa.

També et pot interessar

stats