Ferrán Rovira: ‘’El meu somni és guanyar-me la vida sent ramader, però cada vegada és més complicat’’

Belén Cantavella entrevista en ‘Terra viva’ un jove de Vallat de 22 anys apassionat per la ramaderia.

Ferrán Rovira: ‘’El meu somni és guanyar-me la vida sent ramader, però cada vegada és més complicat’’
28 de juny 2022 - 16:14

En el  programa de hui de ‘Terra viva’ hem visitat de nou el poble Vallat amb la reportera Belén Cantavella, que ha estat entrevistant un jove ramader que el seu somni és guanyar-se la vida com a pastor. 

Ferran Rovira és ramader d’ovelles i cabrer a Vallat a la comarca de l'Alt Millars i la seua passió pels animals el fa estar a la faena al camp tots els dies. El somni d’aquest jove és dedicar tota la vida al pasturatge, encara que no siga una faena molt comuna entre els joves de hui en dia. 

Mentrestant, Ferran està estudiant la carrera universitària de matí i de vesprada dedica el temps a ser ramader d’ovelles i cabrer. ‘’He hagut de tindre un pla A i un pla B, però no sé quin serà l'A o el B, ja que dedicar-se a la ramaderia és una cosa molt laboriosa i encara que et hi treballes molt, és molt complicat’’ afirma el jove ramader.

Aquesta afició pels animals li ha vingut de família, ja que la seua àvia ja va ser ramadera des de ben xicoteta i son pare també ha estat criant vaques. ‘‘Primer tenia molta il·lusió i no em desagradava el treball, però no era el que em pensava’’ assenyala Maria Campos, àvia de Ferran.  

Maria Campos, l'àvia de Ferrán quan era jove
Maria Campos, l'àvia de Ferrán quan era jove

Amb la companyia de les dos gosses de pasturatge, Ferran sol traure pasturar les ovelles i les cabres unes tres o quatre hores de vesprada els mesos d’estiu, per aprofitar així el pasturatge i que els animals no patisquen per les altes temperatures.

Tot i que és una faena que no és molt comú entre els joves, ell seguix treballant pel seu somni de ser pastor. 

La ramaderia, un treball poc comú entre els joves

Com bé ha explicat Ferran Rovira per a 'Terra Viva', moltes persones se sorprenen quan explica que vol guanyar-se la vida de ramader.

És també el cas d'Edén Gonell, un jove de Xodos que comparteix el mateix objectiu que Ferran i que es va fer viral a xarxes després de compartir la idea de ser pastor en un futur laboral. 

També et pot interessar

stats