Dia Mundial del Medi Ambient en els programes d'À Punt

Dia Mundial del Medi Ambient | Selecció de programes
Dia Mundial del Medi Ambient | Selecció de programes
05 de juny 2021 - 16:54

El cinc de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, establit per Nacions Unides per a recordar la fràgil situació mediambiental que travessa el planeta i crear consciència de la necessitat de col·laboració internacional.

És per això que hem fet una selecció de programes d'À Punt relacionats amb el medi ambient: 

'Podríem fer-ho millor' parlant del Dia Mundial del Medi Ambient.

'SamarucDigital' és l'espai mediambiental per aquells que volen descobrir la bellesa natural de la Comunitat Valenciana. 

'Samaruc digital' (ràdio): Un programa de divulgació mediambiental presentat per Kristin Suleng.

'Punt Docs': Voluntaris que ajuden el món. Són persones de totes les edats que tenen la necessitat de retirar les restes de plàstic i altres deixalles que els humans deixem anar i que la mar ens torna amb cada temporal. Parlem amb algun d’ells i repassem altres exemples d’aquesta solidaritat amb la terra.

Clima, temps d’actuar: El que mengem, el que comprem, la salut i tot el nostre entorn està afectat pel canvi climàtic.

Un món d'abelles: Més del 80% dels productes de l’horta que ens mengem necessiten ser pol·linitzats, un treball que fan les abelles. A pesar dels beneficis, la població d’aquests insectes esta disminuint ben de pressa en l’entorn rural, principalment a causa dels insecticides i les plagues que les afecten.

Nuclears amb data de caducitat: Com totes les del món, la central nuclear de Cofrents, a la Vall d’Aiora, té data de caducitat. 

El canvi (climàtic) és ara: Expliquem, en diferents escenaris, de quina manera ja ens afecta el canvi climàtic: en allò que mengem, a les platges que xafem, en les plagues que ja patim o en les al·lèrgies o malalties infeccioses que ens afecten.

'Terra viva': La nostra gent i el nostre entorn. Llauradors, artesans, vinaders, pescadors i aquells que estimen la natura hi seran els protagonistes cada dia.

'Inoblidables': Més de 200 municipis de la Comunitat Valenciana no superen els 1.000 habitants, però la intensitat de la vida hi sorgeix a cada instant. Orientats pel feminisme, l’ordenació del territori, la despoblació, les transicions energètiques, l’ecologia i el bé comú, ‘Inoblidables’ és la història de totes aquelles persones que ara per ara viuen, treballen i reivindiquen un món en el qual la modernitat i la tradició, l’avantguarda i la conservació caminen de la mà.

'La forastera': Una sèrie de ficció amb un rerefons clarament mediambientalista. Lola, una persona de ciutat, acostumada a viure amb totes les comoditats, arriba a un poble de muntanya que li resulta estrany i, fins i tot, al principi, hostil. Però, a poc a poc, anirà descobrint els avantatges que té. 

També et pot interessar

stats