Els consells d'un pescater per a identificar, conservar i cuinar un bon peix
Aquestes són les claus de Mikel Zabal, de la pescateria Blavamar, a la Canyada (Paterna), per a gaudir del peix en la cuina
Incloure peix en la nostra dieta és molt saludable, perquè és una proteïna d’alta qualitat, i de fàcil digestió. Mikel Zabal, de la pescateria Blavamar, a la Canyada (Paterna), ha donat alguns consells en La cuina de Morera per a identificar quan un peix és fresc, i de qualitat. També ens ha deixat altres recomanacions de congelació, descongelació, i elaboració.
Quina és la diferència entre comprar peix fresc i congelat?
Sens dubte, quan compres el peix fresc, “és més gustós, melós, i millor per al paladar”, ens ha explicat Mikel Zabal. Respecte al paràsit anisakis, ha assenyalat que si cuinem bé el peix aconseguirem matar-lo. “El problema està en els peixos que deixem mig crus”, com en el menjar japonés (tataki, sushi…), o els aladrocs en vinagre. En eixos casos, recomana congelar-los prèviament 36 hores per assegurar-nos que no hi haurà cap problema.
Com és recomanable congelar i descongelar el peix?
“Sempre hem de congelar-lo quan estiga ben fresc”, ha indicat Zabal. I pel que fa a la descongelació, recomana que es faça a poc a poc, no arremullar-lo, ni utilitzar el microones.
Consells per a cuinar el peix
Encara que el més còmode és que no tinga raspes, “és veritat que hi ha determinats peixos que si els cuinem al forn paren més gustosos i melosos, no perden tant de suc, i és millor fer-los sencerets”, però és el consumidor qui decideix com li va millor.
Com saber si un peix és bo
Mikel Zabal té clar que la primera impressió ens dona molta informació: si brilla, si és dur, “inclús té un poc de bava, segons quin peix. El marisc, per exemple, ha de brillar i no pot tindre res negre o marró”. En resum, “si no t’entra per l’ull, és que no és fresc”
Més llegit
-
El 70048, segon premi, cau íntegre a Madrid
-
El sorteig de Nadal repartix este dilluns 2.772 milions d'euros en premis
-
Bona part del tercer quint, 77715, venut a Elda: més de 2,2 milions d'euros
-
'Grossa', 'lira', 'paraigua', 'trompeta'... El glossari valencià de la loteria de Nadal
-
Comença l'hivern astronòmic amb mínimes de -2 °C en punts de l'interior de València i Castelló
-
La jutgessa de la dana pregunta a l'Advocacia de la Generalitat si el Consell va fer alguna consulta el 29-O
Més vist
Més escoltat
-
21.12.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana
-
21.12.2025 | Els últims 90 minuts
-
21.12.2025 | Punt a punt | Segona Part
-
21.12.2025 | Fora de cobertura T2
-
22.12.2025 | "El Gastroturista", amb Vicent Gil | Casa Quitín: un segle d’història i esmorzars de llegenda
-
21.12.2025 | Villarreal CF - FC Barcelona