Àngel, un veí d’Orba que va canviar la brotxa per l’aixada en jubilar-se

Terra viva entrevista un pintor professional que ha trobat en l’agricultura la seua passió després de jubilar-se

Àngel, veí d'Orba, de pintor professional a agricultor vocacional / À Punt

Amb huitanta anys, Àngel, veí d’Orba (Marina Alta), sempre s’ha dedicat a la pintura professionalment. A pesar que son pare volia ensenyar-li la professió d’agricultor quan era adolescent, ell es negava perquè en aquell moment de la vida no li agradava, i pensava que no ho faria mai.

“Mira, pare, els diumenges no puc anar a treballar al camp perquè dilluns he de pintar, i necessite que el pols estiga molt fi”, era l'excusa per a no anar a la terra.

 Àngel sempre s’ha dedicat a la pintura professionalment
Àngel sempre s’ha dedicat a la pintura professionalment / À Punt

Qui ho diria? Molts anys després, l’agricultura seria la seua forma de vida. Confessa a Terra viva que, quan et jubiles, “notes un buit molt gran, de tindre una obligació a no tindre-la, i això s’ha d’omplir amb alguna cosa”. També es va sentir més a soles després de la mort d’alguns amics. Des d’aquell moment va començar a treballar el camp “i cada vegada m’agradava més”. 

A hores d’ara, planta diferents tipus d’hortalisses i verdures, inclús bajoquetes, que a ell no li agraden, però sí a les veïnes. “En el poble, uns et donen una cosa, tu els en dones una altra, i així és viu”.

Àngel: “En el poble, uns et donen una cosa, tu els en dones una altra, i així és viu”
Àngel: “En el poble, uns et donen una cosa, tu els en dones una altra, i així és viu” / À Punt

Orgullós de l'aprenentatge autodidàctic, i de conservar encara mans de pintor, conclou emocionat: “Mai és tard per a ensenyar-te. El fet de vindre ací al camp em fa que passe unes hores en què m'oblide de tot, inclús de si estic malalt”.

Àngel, veí d'Orba: “Mai és tard per a ensenyar-te"
Àngel, veí d'Orba: “Mai és tard per a ensenyar-te" / À Punt
M'oblide de tot, inclús de si estic malalt

També et pot interessar

stats