Ana Barceló: “La pandèmia ens ha fet descobrir les fortaleses del nostre sistema sanitari”

La consellera de Sanitat Universal ha participat en el programa d’À Punt Mèdia ‘A córrer’, presentat per Xavi Blasco

A Córrer amb Ana Barceló
04 de maig 2021 - 11:56

Aquesta setmana Xavi Blasco, conductor del programa A córrer, ha entrevistat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. Envoltats pel castell de Saix, un escenari espectacular que s’alça sobre aquesta localitat de l’Alt Vinalopó, la consellera ha fet balanç dels darrers 13 mesos, marcats per la pandèmia de la Covid-19, en què s’ha multiplicat la seua presència pública. 

El Castell de Saix és una de les tres grans fortaleses de la comarca de l'Alt Vinalopó, juntament amb les de Villena i Biar.
El Castell de Saix és una de les tres grans fortaleses de la comarca de l'Alt Vinalopó, juntament amb les de Villena i Biar. / A córrer

Des d'aquest paratge natural, amb les vistes i la perspectiva que ofereix la fortalesa, Barceló repassa amb la mateixa perspectiva la crisi sanitària i l’incertesa del que es desconeixia en els primers moments: “No teníem un mapa per a orientar-nos. Era un virus del qual ni tan sols els experts ni els científics sabien absolutament res”. Lamenta que “hem anat aprenent dolorosament amb la mort i el dolor de moltes persones”. I ha volgut recordar especialment els que més durament han patit la pandèmia: les residències. “No podem oblidar el que hi ha darrere de cada xifra”. La consellera confessa que gestionar el dolor de qui ho ha passat malament ha sigut el pitjor de tots aquests mesos.

D’altra banda, Barceló també assenyala que la pandèmia ens ha fet descobrir “les fortaleses” del nostre sistema de salut pública i elogia per damunt de tot la tasca dels professionals sanitaris:

“La sanitat batega perquè té uns professionals increïbles entregats i generosos que ens han acompanyat i cuidat.” Ana Barceló - consellera de Sanitat Universal i Salut Pública
El Plano (Alt Vinalopó) és un paratge natural i una de les zones més emblemàtiques de la ciutat. Per a Barceló significa tornar als arrels. Amb Xavi Blasco ha recordat la seua etapa com a alcadessa de Saix pel PSPV-PSOE durant huit anys i l'ha qualificada com "un plaer".
El Plano (Alt Vinalopó) és un paratge natural i una de les zones més emblemàtiques de la ciutat. Per a Barceló significa tornar als arrels. Amb Xavi Blasco ha recordat la seua etapa com a alcadessa de Saix pel PSPV-PSOE durant huit anys i l'ha qualificada com "un plaer". / A córrer

“Les mesures han sigut dures, però l’objectiu era salvar vides”

Davant la incomprensió d’algunes de les restriccions sanitàries, de les quals la consellera és conscient, argumenta que la prioritat ha sigut sempre protegir la salut de tots: “Ho comprenc perfectament, però l’objectiu era salvar vides”. Segons explica, el ciutadà no té la visió general del que està passant, però els responsables polítics sí, i han d’actuar-hi en conseqüència. “Calia prendre decisions dures, però que garantiren el nostre bé més preat: la salut“.  

La vacuna, l’esperança del malson

La titular de Sanitat s’ha afanyat a recordar que la pandèmia no ha finalitzat encara i fa una crida a la prudència. Tanmateix, destaca el que considera una fita històrica, la consecució de la vacuna per part de la ciència en el mateix any de la pandèmia. Pel que fa al futur, aporta una mirada optimista i vol emfatitzar el que ens ha fet aprendre la crisi sanitària:

“Tinc fe en la humanitat, eixirem més forts de la pandèmia. Ara sabem que la salut i la sanitat han de ser la prioritat.”

A córrer, s'emet en la televisió d'À Punt cada dissabte a les 13.00 h i a les 16.00 h en la ràdio d'À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats