Alfons Ferrandis: "Quan vaig rebre a casa la telefonada, fa ara uns 25 anys, vaig cridar, 'Monleón!'"

El reporter del programa de Bona vesprada va concursar quan tenia dènou anys a la paella russa del programa El show de Joan Monleón

El moment de la entrevista del Bona Vesprada al reporter Alfons
El moment de la entrevista del 'Bona Vesprada' al reporter Alfons
30 de desembre 2021 - 16:38

El popular reporter del programa Bona vesprada d'À Punt Mèdia, Alfons Ferrandis, ha recordat aquests dies, al programa i amb molta emoció, quan fa ara uns 25 anys va participar en el concurs de la paella russa del programa El show de Joan Monleón. Aquella inoblidable ruleta de la secció "A guanyar diners".

Es tracta d'una secció que es va fer molt popular a la Comunitat Valenciana pel fet d'entregar premis en metàl·lic, la sintonia de la qual quasi tots i totes coneixien aquells anys noranta, i que en algun moment cantussejaven. De fet, encara queda en l'actualitat alguna persona d'edat que, de tant en tant, se li escapa aquell "a guanyar diners, on estan, on estan...".

Joan Monleón i la seua paella russa
Joan Monleón i la seua paella russa

El motiu de recordar aquell programa, així com al seu mític presentador, ha sigut perquè el programa Bona vesprada d'À Punt ha recuperat la popular paella russa de Monleón, i l'ha incorporada a la programació durant les vacances de Nadal. La mítica peça, emmagatzemada durant anys, ha sigut recentment restaurada per l'artista ManoloMartín, fill del seu creador.

Alfons durant el concurs
Alfons durant el concurs

Alfons Ferrandis, preguntat per Màxim Huerta i Maria Fuster, ha contat que ell tenia uns dènou anys quan hi va participar. I ha explicat que així com ara, per a participar en la paella russa de Bona vesprada, sols s'ha d'enviar un whatsapp, "fa 25 anys, quan el Whatsapp no existia, per a participar-hi, s'havia d'enviar targetes postals".

"Jo vaig anar primer al plató i, com que volia participar-hi, vaig estar unes dues setmanes escrivint targetes i targetes, que vaig remetre totes d'una". I així va ser com un jove Alfons Ferrandis, vestit amb un suèter de bandes de colors, i amb els cabells engominats va participar en A guanyar diners.

Joan Monleón llig la targeta d'Alfons
Joan Monleón llig la targeta d'Alfons

Ferrandis ha explicat que va tindre "l'ocasió de conéixer, per primera vegada, la televisió en directe". Alfons també ha recordat i relatat amb detall com va ser el moment en què va conéixer que havia guanyat. "A la dreta tenia ma mare, que estava planxant; a l'esquerra estava mon pare", explica. La família estava veient el programa de Monleón de Canal 9, quan "de moment, Monleón agafa una targeta i diu: anem a telefonar al centre de València. I a l'instant va sonar el telèfon de casa i els tres ens vam quedar... Jo vaig agarrar el telèfon i vaig escoltar 'Hola, saps qui soc?'. I jo vaig cridar: 'Monleon'". El premi que es va emportar Alfons Ferrandis va ser de 350.000 de les antigues pessetes.

Com funciona la paella russa del 2021?

En la paella russa del programa Bona vesprada també hi ha telefonada, però, en compte de Monleón, ara qui parla és Màxim Huerta o Maria Fuster. Pel que fa al joc, la persona que concursa tria un ingredient de la paella russa. I, si després de pegar voltes la paella, para just en l'element que el concursant ha triat, s'emporta 2.000 euros a casa. Com explica Maria Fuster, la grossa de la paella pot estar en qualsevol producte, "ací val igual el garrofó que la gamba roja de Dénia". Cal tenir en compte que si el concursant no encerta el premi gran, no se'n va amb les mans buides, perquè cada ingredient de la paella porta premi.

També et pot interessar

stats