VTR

Les claus de la nova llei de Trànsit

2 min.

Està previst que el Congrés dels Diputats aprove definitivament la nova llei de Trànsit. Quins canvis entraran en vigor?

Hi ha canvis importants pel que fa a l'ús del telèfon. A partir d'ara només pel fet de tindre el telèfon mòbil a la mà ja se'ns podrà sancionar: retirada de 6 punts del carnet de conduir i 200 euros. És la mateixa sanció que si utilitzàrem el telèfon mòbil per a parlar. D'altra banda queden prohibits els detectors de radars i portar inhibidors de senyal, sancionats amb la retirada de 3 punts i 500 euros de multa. Un altra mesura que ha despertat molta controvèrsia és que amb la nova llei de trànsit estarà prohibit excedir en 20 km/h la velocitat d'una via per a avançar vehicles.

I una altra mesura polèmica. Per avançar un grup de ciclistes no només haurem de respectar el 1,5 de distància de seguretat... també estem obligats a envair el carril contrari, fins i tot, travessar la línia continua per a garantir la seguretat dels ciclistes... i recordem que no podrem excedir en 20 km/h el límit de la via. Estes són les principals novetats quan ens posem al volant d'un vehicle... però la nova llei de trànsit també ha establit ja les bases de la regulació dels patinets elèctrics.

- S'instaura la taxa de 0,0 alcohol per als menors d'edat que estiguen al volant bé d'un patinet elèctric o bé d'una bicicleta... 

- El casc serà d´ús obligatori en les ciutats...

- I es multarà amb 200 euros si es circula sobre les voreres. 

stats