Els detinguts en l’operació Alqueria passaran divendres a disposició judicial

El president de la Diputació de València i cinc persones més, detinguts per presumptes irregularitats en la contractació de personal a Divalterra.

Jorge Rodríguez ix de l'ajuntament custodiat per agents de la UDEF després de més de set hores de registre.
Jorge Rodríguez ix de l'ajuntament custodiat per agents de la UDEF després de més de set hores de registre.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i els altres cinc detinguts en el marc de l’operació Alqueria, passaran probablement a disposició judicial aquest divendres, segons ha informat Europa Press citant fonts del Tribunal Superior de Justícia. A més de Rodríguez, han sigut detinguts el seu cap de gabinet, Ricard Gallego, l’assessor Manuel Reguart, el secretari-lletrat del consell d’administració de Divalterra, Jorge Cuerda i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines.

Segons aquestes previsions, tant Rodríguez com la resta de detinguts passaran aquesta nit a les dependències policials i seria divendres quan declararien davant el jutge que instrueix la investigació. 

Coordinada pel jutjat d’instrucció número 9 de València, l’operació investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció de Divalterra. La causa es troba oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, iniciada el 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció. Les diligències han sigut declarades secretes.

 

Agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha practicat escorcolls aquest dimecres a la Diputació de València, a les dos seus que disposa l’Ajuntament d’Ontinyent, a la Vall d’Albaida, i a la seu social de Divalterra, a València. 

Escorcolls també a domicilis particulars

Així mateix, el jutge ha autoritzat entrades i escorcolls a quatre domicilis particulars, el del president de la Diputació i les dels tres altres investigats. El dispositiu s’ha activat a les 07:30 hores d’aquest dimecres i han participat agents de la UDEF, desplaçats des de Madrid, així com efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència i de la prefectura superior de València. 

Els treballadors de Divalterra reclamen que se’ls desvincule de l’operació

Els treballadors de Divalterra han reclamat que se’ls desvincule de la investigació oberta. En declaracions als mitjans de comunicació a les portes de la Diputació de València, la presidenta del comité d’empresa, Ruth López, ha dit que els treballadors estan “farts” d’aparéixer als diaris per casos de corrupció “que no tenen res a veure amb nosaltres”. En aquest sentit, ha dit que aquestes detencions, “en res ajuden” a les reivindicacions pels seus drets laborals, amb jornades que poden arribar a les 23 hores i amb sous de vora 1.000 euros.

També et pot interessar

stats