El Ministeri de Foment aïlla el port de València de les xarxes ferroviàries transeuropees

El Consell qualifica de deslleial la supressió dels ramals del tren amb el Cantàbric i Portugal.

El port de València

El port de València queda fora de les xarxes transeuropees de transport de mercaderies per tren, a causa d'una mesura de l'antic Ministeri de Foment, que no va fer les peticions oportunes al Consell d'Europa. 

L'anterior govern espanyol va introduir una modificació el passat mes de gener, en les seues peticions a Brussel·les, que suprimia els ramals ferroviaris amb el Cantàbric i Portugal. D'aquesta manera, el Consell Europeu, que tindrà lloc d'ací a dos caps de setmana, n'executarà l'ordre tal com estava previst. 

El Consell qualifica de deslleial que el govern anterior deixara fora el port de la planificació l'eix Mediterrani-Cantàbric que connecta el port de València amb el de Bilbao a través de Sagunt, Terol, Saragossa i Pamplona. També deixa de ser prioritari l'eix Mediterrani-Cantàbric, la connexió del moll valencià amb el port portugués de Sines, al sud de Lisboa.

Per la seua banda, el president Ximo Puig ha avançat que hi haurà una ofensiva de la Generalitat per a evitar que desapareguen els dos ramals ferroviaris, claus per a l'economia valenciana. Davant aquesta situació ha exigit al nou executiu central que "canvie la situació" i, per la seua banda, ha impulsat per a demà una reunió entre la conselleria, el port i les organitzacions empresarials "per a donar resposta com a estratègia de futur intolerable per a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats