Cantó assegura que el Botànic “està mort” i no acabarà la legislatura

Mata demana a Ciutadans i al PP que “es facen a la idea” que la seua vida a l’oposició serà llarga.

El coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó
El coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó / Europa Press

El coordinador autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha afirmat que l’acord del Botànic “està mort” i que no aguantarà tota la legislatura. A més, Cantó ha assegurat que somia un “tripartit bo” entre la seua formació, el PSPV i el PPCV.

El líder de la formació liberal ha lamentat que socialistes i populars s’autoexcloguen de l’equació. Això no obstant, el també síndic de Ciutadans ha defensat la via “de confiança” oberta amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, durant la negociació de pressupostos, tot i que finalment la formació taronja s’hi va abstindre (enllaç).

Cantó ha confessat tindre un “sentiment de frustració” per no aconseguir que s’aprovara la seua proposta d’impostos, que considera que va ser boicotejada per Compromís i Unides Podem. En aquesta línia, ha insistit en el fet que una de les autonomies on “es paguen més impostos” és la valenciana i ha instat a fixar-se en comunitats com Andalusia o Madrid, d’on assegura que “abaixant impostos es recapta més”.

En relació amb les declaracions de la líder del PPCV, Isabel Bonig, en que va descriure Ciutadans com “grup en extinció”, Cantó ha assegurat que responen a “un atac de gelosia” perquè la seua formació negocia amb altres forces polítiques, ja que el PP és el seu a soci a la diputació i l’Ajuntament d’Alacant.

Mata acusa Ciutadans i PP de “no estar a l’altura”

El síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha acusat el PPCV i Ciutadans de “no estar a l’altura de les circumstàncies” i a ha assenyalat que han de “fer-se a la idea” que la seua vida a l’oposició serà llarga.

El socialista també ha defensat que el govern del Botànic no tan sols arribarà a 2023 sinó que “té vocació” de continuar moltes més legislatures i així, assegura Mata, aconseguir el canvi que necessita la societat valenciana.

Pel que fa a la fiscalitat valenciana, el síndic del PSPV ha defensat la política del Consell perquè considera que la despesa és adequada i dona resposta a les persones “que més pateixen”.

També et pot interessar

stats