Així obrin les terrasses a partir de dilluns

El Ministeri de Sanitat estableix les especificacions tècniques per a evitar contagis en els serveis de restauració.

Així obrin les terrasses a partir de dilluns
Així obrin les terrasses a partir de dilluns

Les terrasses de tota la Comunitat Valenciana poden obrir a partir de dilluns, ja que tot el territori entra en la fase 1 de l’eixida gradual del confinament. Així, bars i restaurants podran tornar a instal·lar-les sempre amb una limitació del 50% del nombre de taules i mantenint una distància de dos metres entre les taules o grups de taules. L'ocupació màxima és de deu persones per taula, que han de mantindre una distància interpersonal de dos metres.

El Ministeri de Sanitat estableix les següents mesures per evitar els contagis en els serveis de restauració durant la desescalada.

Mesures relacionades amb la clientela:

  • L'establiment posarà solució desinfectant a disposició de la clientela.
  • El personal ha de controlar l'aforament i aplicar les mesures i distàncies de seguretat tant entre persones com entre taules.
  • Preferiblement, el pagament es realitzarà amb targeta i aparells electrònics.
  • S'utilitzaran de tapets d'un sol ús.
  • Cal desinfectar les taules i cadires que entren en contacte amb la clientela.
  • S'evitarà l'ús de cartes d'ús comú i es prioritzaran altres sistemes com ara pissarres o cartells.
  • S'eliminaran els productes d'autoservici com portatovallons, vinagreres, setrills i altres utensilis similars i es prioritzaran les monodosis.

Mesures relacionades amb els treballadors i treballadores:

  • Cal evitar les salutacions amb contacte físic i respectar la distància de seguretat, tant amb la resta de personal com amb la clientela.
  • Cal llavar-se les mans després de tossir o tocar superfícies potencialment contaminades com diners o cartes de l'establiment.
  • S'habilitarà un espai perquè puguen canviar-se de roba i calcer en arribar a l'establiment i en finalitzar el torn.
  • No es compartiran equips de treball o dispositius amb altres treballadors o treballadores, com la caixa o els assortidors.
  • Cal portar els cabells recollits i no portar anells o polseres.

Mesures relacionades amb el servei:

  • L'establiment habilitarà un espai per a la preparació del repartiment de menjars a domicili.
  • Cal respectar la distància de seguretat entre client i personal. En cas que no siga possible, el personal haurà de portar mascareta. No s'admet l'autoservei en barra.
  • En el servei en la taula, els treballadors i treballadores hauran de respectar la distància de seguretat.
  • L'empresa ha de controlar que la clientela no faça un ús arbitrari de l'equipament de les terrasses com ara cadires i taules, de manera que l'equipament es puga desinfectar entre un servei i el següent.
  • El servei de bufet s'ha de fer amb emplatats individuals i monodosis tapats, i utilitzar pantalles de protecció.

Banys:

  • Han de netejar-se i desinfectar-se com a mínim sis vegades al dia.
  • Han de comptar amb dispensadors de sabó desinfectant, tovalloles de paper i solució desinfectant, la reposició dels quals ha d'assegurar l'establiment.
  • Les papereres han de disposar d'obertura d'accionament no manual i doble bossa interior.

Pla de neteja:

L'establiment ha d'adaptar el seu pla de neteja tenint en compte els riscs propis de la Covid-19. Així, ha de considerar la desinfecció de la zona de recepció de mercaderies, la cuina, la barra, la zona de recollida de menjars, la sala, els vestuaris, la zona de taquilles i els lavabos. A més, abans de l'obertura inicial de l'establiment s'ha de realitzar una neteja i desinfecció a fons amb productes antibacterians autoritzats pel Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats