La tercera millor marca del món correrà a València

L'organització anuncia els primers atletes que participaran en la Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

Birhanu Legese, tercera millor marca de la història.
Birhanu Legese, tercera millor marca de la història.

La Marató de València Trinidad Alfonso ha confirmat els primers noms dels 300 atletes que el pròxim 6 de desembre participaran en l'edició elit que se celebra enguany. L'etíop Birhanu Legese, la tercera millor marca de la història amb 2 hores 2 minuts i 48 segons aconseguits a Berlín l'any passat, on va quedar segon, buscarà superar-se en la Marató de València. Compartirà asfalt amb Kinde Atanaw (2h 03min 51s), guanyador de la passada edició i actual plusmarquista del circuit valencià. El guanyador de les maratons de Boston i Chicago, Lawrence Cherono (2h 04min 06s), el rècord europeu Kaan Kigen Özbilen (2h 04min 16s), o el campió del món Lelisa Desisa (2h 04min 45s), també es donaran cita als carrers de València.

Per al seleccionador d'elit internacional de la Marató València Trinidad Alfonso, Marc Roig, es tracta d'una edició èpica amb atletes de gran talent. L'objectiu, asseguren des de l'organització, serà batre les actuals marques de València i acostar-se a l'actual rècord del món masculí i femení. Per al president de Correcaminos, Paco Borao cal estar atents a les noves generacions que arriben amb força com és el cas de Kinde Atanaw.

En la categoria femenina, cinc noms per davall de les 2 hores i 20 minuts: Ruti Aga (2h 18min 34s), Birhane Dibaba (2h 18min 35s), Zeineba Yimer (2h 19min 28s), Tigist Girma (2h 19min 52s) o Mare Dibaba (2h 19min 52s). També estarà la guanyadora de l'última marató de Nova York, qui debutava en els 42,195 quilòmetres, Joyciline Jepkosgei (2h 22min 38s). La kenyana batia a València el rècord de la mitja marató el 2017.

Les esperances del rècord mundial, assegura Paco Borao, estan depositades en la Mitja Marató amb atletes com Jacob Kiplimo (26 min 41s en 10K), qui despunta amb només 19 anys, o Rhonex Kipruto, qui torna després d'haver fet la millor marca del món de 10K en la València Ibercaja del passat gener (26 min 24s). En el quadre femení, destaca una debutant en la distància com és l'etíop Letensenbet Gidey, amb la millor marca mundial en 15K (44min 20s).

També et pot interessar

stats