La Marató de València busca els rècords davant la pèrdua de la carrera popular

El programa 'A córrer' d'À Punt Mèdia, presentat per Xavi Blasco, retransmet la prova des de les 7:45 h.

VÍDEO | La Marató de València busca els rècords davant la pèrdua de la carrera popular

La Marató València Trinidad Alfonso celebra aquest diumenge una agredolça quaranta edició, en què ha aconseguit esquivar la suspensió, però les restriccions pel coronavirus l'han obligada a renunciar a la seua essència popular.

La suspensió de quasi totes les carreres d'elit i la necessitat de classificar-se per als Jocs Olímpics de Tòquio ha fet, segons l'organització, que molts dels millors atletes del món hagen volgut estar en la prova i que hagen hagut de fer una selecció. En la Marató hi haurà uns 220 participants i en la Mitja, uns 40.

En la Marató masculina la gran atracció és l'etíop Birhanu Legese, l'únic dels participants que ha trencat la barrera de les dues hores i tres minuts. En la categoria femenina les seues compatriotes Ruti Aga i Birhane Dibaba han baixat de 2:19, però estan molt lluny del rècord del món.

En la Mitja Marató hi ha confiança que, en el seu debut en la distància, Rhonex Kipruto repetisca el rècord del món que va aconseguir aquest gener també a València en el 10K, però també s'espera molt dels seus compatriotes Kibiwott Kandie i Stephen Kiprop, i de l'ugandés Jacob Kiplimo. En la categoria femenina les mirades se centren en l'etíop Senbere Teferi i en la debutant Genzebe Didaba.

La Marató, en la televisió d'À Punt

Una altra de les grans renúncies a les quals ha obligat la situació sanitària és a la del públic, una de les banderes d'aquesta prova. L'organització, que ha posat en marxa en els últims anys innombrables iniciatives perquè hi haguera aficionats en tot el recorregut, ha fet aquesta vegada una reiterada crida perquè se seguisca la carrera per televisió.

El programa A córrer d'À Punt Mèdia, presentat pel periodista Xavi Blasco, serà l'encarregat de narrar des de les 7:45 la prova des de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, punt d'eixida i d'arribada de la cursa.

Carrera virtual

Vora mil atletes, entre ells els tres que han participat en les 39 edicions anteriors de la marató, participaran en l'edició virtual de la carrera que s'ha organitzat després de suspendre's la carrera popular. L'organització els va fer arribar un kit amb un dorsal, una samarreta, una medalla i fins i tot un pla d'entrenament i, des del dijous al diumenge, els participants havien de completar pel seu compte els 42 quilòmetres.

Aquesta era una de les opcions que oferia l'organització després de suspendre la prova popular. El 67%, prop de vint mil atletes populars que es van inscriure en el seu moment, va decidir traslladar la seua inscripció a 2021 mentre que el 30,5% es van decantar per la devolució dels diners.

Carrers tallats

Els principals carrers del centre de València estaran tallats al trànsit aquest diumenge entre les 7:00 i les 11.45 h. L'enorme alteració del guió que ha introduït la Covid-19 ha portat també a ajuntar en una mateixa jornada i en un mateix circuit de 21 quilòmetres, encara que amb eixides separades, a la Marató, que començarà a les 8:30 i donarà dues voltes, i la Mitjana Marató, que ho farà mitja hora abans.

També et pot interessar

stats