Vanessa Cano: “Interpretar el personatge de Clara de 'L’Alqueria Blanca' m’ha marcat per a tota la vida”

L’actriu, amb motiu de la desaparició a la sèrie del seu personatge, ha dit molt emocionada al plató de Som de casa que "interpretar és fer vida, és ajudar l’espectador a sentir i emocionar-se"

Vanessa Cano, l'actriu que ha representat el personatge de Clara a 'L'Alqueria Blanca' / À Punt

L'actriu Vanessa Cano, encara amb l’emoció dins del cos i quasi amb llàgrimes, ha estat amb l’equip de Som de casa per a parlar del comiat del personatge de Clara de L’Alqueria Blanca, que ha interpretat. El personatge de Clara s'inspira en una dona malalta d’ELA que finalment, per l'evolució natural de la malaltia, mor al llit. Un treball que ha mostrat una malalta a qui, en tot moment, el marit ha estat acompanyat. Una interpretació molt intensa que segons l’actriu, l’ha marcada. 

Com ha explicat Vanessa a Chus Lacort: “Clara m’ha marcat per a tota la vida. Ja no està a L'Alqueria, però en el meu cor i en el meu cap estarà per sempre, perquè m’ha ensenyat moltíssimes coses”. L’actriu ha recordat com d’entranyable ha sigut l’amor mostrat pel matrimoni que en la ficció conformen Clara i Ramon (Alejandro Tous). 

El programa Som de casa ha mostrat imatges dels moments d’aquesta relació tendra i dolorosa al mateix temps, concretament pel cruel desenllaç. Vanessa ha recordat que quan li va arribar la proposta d’interpretar el personatge, ella sabia quin final tenia, “i quan hi ha un final, hi ha un procés. I per a mi el procés era fonamental”. 

Agraïment a Manuela Cuesta i a Alejandro Bayo

L’actriu ha explicat el treball en equip: “Vam contactar amb una associació de malalts d’ELA. Ells ens van explicar moltes qüestions, em van presentar una psicòloga meravellosa, Manuela Cuesta, que tracta amb els malalts”. I tota la immersió en el món de la malaltia, l’actriu la va fer acompanyada pel director de L’Alqueria Blanca, Nacho Ruipérez. 

Vanessa Cano ha explicat que “també vaig conéixer Alejandro Bayo, un afectat d’ELA, que va tindre una generositat molt gran, perquè clar, jo havia d’interpretar la malaltia”. El programa Som de casa també ha mostrat les escenes del personatge de Clara, “tan generós, que sempre mira pel seu marit quan ella no estiga”, ha comentat Chus Lacort.

 “Clara, que va nàixer del cap i del cor dels guionistes i els estic molt agraïda, és la dona que a mi m’agradaria ser. I té la història d’amor que a mi m’agradaria tindre”. Una història de respecte, d’amor. El director de L'Alqueria Blanca, Nacho Ruipérez, que també ha intervingut al programa, ha dit a Vanessa que “m’he ensenyat molt al teu costat en veure com treballes, tots els detalls i com cuides cada gest, cada paraula. Espere que tinguem l’ocasió de treballar junts de nou”.

El personatge de Clara ha tingut molt de ressò a les xarxes socials de la sèrie, per la qual cosa ha dit l’actriu ha afirmat que “done les gràcies per l’acollida que ha tingut Clara, un personatge molt especial per a mi… Interpretar és fer vida i ajudar l’espectador a sentir i emocionar-se. I Clara sempre estarà ací”.

També et pot interessar

stats