Així es va idear la cançó de 'L'Alqueria Blanca': "Jo li deia que no pensava fer el 'pa pa pa pa' com si fora el 'la la la'!"

L'actriu Carme Juan i el productor valencià Nacho Mañó, responsable d'èxits com Si es tan solo amor (Revólver) o Si tú me miras (Alejandro Sanz), expliquen els detalls de com es va compondre l'exitosa sintonia

‘L’Alqueria Blanca’ renova sintonia amb Pep Gimeno, 'Botifarra', i Carme Juan, de la mà del productor Nacho Mañó / À Punt Mèdia

Quan ens agrada una cançó, intentem recordar el nom de la peça o de qui la interpreta. I en cas que la cançó siga tot un èxit, quasi sempre atribuïm el mèrit a la persona que la canta o al grup. Però en el procés de creació d’una peça musical també el productor és una figura clau. En el cas de la popular sintonia de L'Alqueria Blanca, el tàndem format per l'actriu Carme Juan —compositora i intèrpret de la cançó— i el productor musical Nacho Mañó va funcionar a la perfecció per a aconseguir una melodia inoblidable.

Coincidint amb la nova temporada de la sèrie, que arranca el 15 d'octubre, s'ha renovat la sintonia amb la incorporació de la veu de Pep Gimeno, Botifarra. A més Carme Juan i Nacho Mañó ens han contat com va sorgir inicialment la idea de crear una cançó per a la sèrie.

Un somni de Carme Juan fet realitat

La idea de compondre una cançó per a la sèrie té l'origen en un somni de l'actriu Carme Juan: "Jo feia quinze dies, quinze!, que rodava L’Alqueria Blanca. Ningú sabia que anava a ser una sèrie d’èxit ni tampoc què anava a passar… I una nit vaig somiar amb la cançó, lletra i música. I jo imaginava aquesta cançó amb dolçaina i tabal i el pa pa pa pa el feia la dolçaina. També imaginava un senyor com Pep Gimeno, Botifarra, cantant la cançó".

Una nit vaig somiar amb la cançó, la lletra i la música. I jo imaginava aquesta cançó amb dolçaina i tabal. I que el pa pa pa pa el feia la dolçaina. Carme Juan
Carme canta la segona versió
Carme canta la segona versió / À Punt Mèdia

La sèrie es va estrenar inicialment sense cap cançó. Mentrestant, Carme Juan va decidir demanar consell al seu amic, el productor Nacho Mañó. Mañó és un productor reconegut internacionalment, amb una llarga trajectòria en què destaquen nombroses cançons d'èxit com ara Si tú me miras, d'Alejandro Sanz; Si es tan solo amor, de Revólver; Que difícil es hacer el amor en un Simca 1000, d'Inhumanos o Alma de blues, de Presuntos Implicados, entre d'altres.

Vam començar a donar-li una ona mediterrània, entre la tarantel·la i la música grega, perquè tinguera una sonoritat nostra, com de bandúrria, de pasdoble. Nacho Mañó - Productor musical i music

“Carme va vindre a dir-me que calia fer una cançó entre els dos. Ella va portar la idea i me la va taral·larejar. A mi em va semblar boníssima. Li vaig dir que sonava brutal”, ha explicat Nacho Mañó. Amb el productor a la butxaca, ja sols calia començar amb l’arquitectura de la cançó i pensar quina ona donar-li. “Vam començar donant-li una ona mediterrània, entre la tarantel·la i la música grega, perquè tinguera una sonoritat nostra, com de bandúrria, de pasdoble”.

Carme Juan, amb un somriure, ha recordat les discussions amb Nacho Mañó: “Jo li deia que no pensava fer el pa pa pa pa, com si fora el la la la! I ara, què se sap la gent? El pa pa pa pa!”.

Una nova versió amb Pep Gimeno, Botifarra

Per a escriure la lletra, Carme Juan es va inspirar en els primers guions que li arribaven de L'Alqueria Blanca. A punt d'arrancar la nova temporada, l'actriu ha vist una oportunitat de revisar la cançó i adaptar-la a la idea que va tindre originalment en aquell somni. "Vaig pensar: 'I si ara combinem la dolçaina, amb la qual jo vaig somiar i que és tan valenciana, i que aparega Pep Gimeno, Botifarra, que és a qui jo imaginava cantant-la?'", ha explicat la intèrpret.

Dit i fet. Tots han acabat dins de l'estudi de Mañó per a gravar la nova versió de la capçalera de la sèrie. Durant la gravació, Pep Gimeno, Botifarra, ha contat que la sèrie sempre li ha tocat el tendre perquè reflecteix una època, els anys 60, en què ell era menut: “Mostra una manera de ser de poble, que som de poble i amb molt d'orgull”.

Nacho Maño durant l'entrevista
Nacho Maño durant l'entrevista / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats