El programa ‘400’ s’acosta al dia a dia de les persones amb esclerosi múltiple

Diumenge a les 22:00 hores Pere Aznar ens convida a moure els 400 músculs que s’utilitzen per a riure parlant de l’esclerosi múltiple

Pacients, familiars i professionals que tracten esta malaltia demostraran que, fins i tot en els pitjors moments hi ha espai per a l’alegria i el somriure

I en acabar el programa, podrem veure ‘Unzué. L’últim equip del Juancar’, un retrat del dia a dia de l’exporter i exentrenador del Barça afectat per ELA

Un moment del programa dedicat a l'escleròsi múltiple
Un moment del programa dedicat a l'escleròsi múltiple
30 de maig 2024 - 10:17

Hui és el dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple. Una jornada de sensibilització d’esta malaltia neurològica crònica que té tres voltes més incidència en les dones que ens els homes.

El programa 400 dedica l’especial de diumenge a les 22:00 hores a l’esclerosi múltiple, coneguda com la malaltia de les mil cares.

Pere Aznar i l’equip del programa visiten Acvem, l’Associació de la Comunitat Valenciana d’Esclerosi Múltiple, fundada el 1984. Acvem es dedica a promoure tota classe d’accions dirigides a millorar la situació de les persones amb esclerosi múltiple (EM) i malalties similars, així com la dels familiars. En este sentit, ofereix serveis que les persones afectades per esclerosi múltiple i les famílies necessiten i no proporciona la sanitat pública, com ara atenció psicològica o fisioteràpia. 

Sara Gil-Perotín, neuròloga de l’Hospital La Fe, ens explicarà què és exactament esta malaltia autoimmune crònica. Sara ens mostrarà la dificultat dels tractaments per a les persones amb esclerosi múltiple, coneguda com la malaltia de les mil cares perquè es presenta de forma diferent en cada persona.

Naturalment, gaudirem i riurem amb els monòlegs, marca del programa, que amb l’ajuda de Pere han preparat les sòcies d’Acvem Nely, Gloria i Carmen. Pacients, familiars i professionals que tracten esta malaltia ens demostraran que fins i tot en els pitjors moments, també hi ha espai per a l’alegria i el somriure.

400 és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i El Terrat. Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten amb una mirada tendra, lúcida i humorística. El programa, amb una periodicitat mensual, aborda temes com l’esclerosi múltiple, el treball, l’orgull LGTBIQ+, etc.

I a les 23:00 hores, Unzué. L’últim equip del Juancar, un retrat del dia a dia de Juan Carlos Unzué durant dos anys i mig, des que al juny de 2020 l’exporter i exentrenador del Barça va fer públic el diagnòstic d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Unzué es va proposar ,en eixe moment, dos coses: visibilitzar la malaltia i muntar un gran esdeveniment per a recaptar la quantitat més gran de diners possible per a la investigació. En el documental es fa un seguiment exhaustiu de totes les reunions amb dirigents del FC Barcelona i del Manchester City per a organitzar un partit de futbol que es va jugar al Camp Nou el passat 24 d'agost, amb una assistència de més de 91.000 espectadors i que va aconseguir una recaptació rècord de 4,3 milions d'euros destinats a la investigació de l'ELA.

També et pot interessar

stats