‘Zoom’ viatja a Malmö per a fer seguiment de Nebulossa en el Festival d’Eurovisió

El programa d’investigació d’À Punt abordarà la polèmica que ha generat la cançó "Zorra" i si s’ha entés el missatge reivindicatiu

José Saez, presentadora de 'Zoom', entrevista a Nebulossa a Barcelona
José Saez, presentadora de 'Zoom', entrevista a Nebulossa a Barcelona / À Punt
10 de maig 2024 - 12:26

Enguany el Festival d’Eurovisió tornarà a tindre sabor valencià. Nebulossa, el duo d’Ondara (Marina Alta) format per Mark Dasousa i Mery Bas, seran els encarregats amb la cançó "Zorra" de representar Espanya.

El programa d’investigació d’À Punt Zoom estarà amb Nebulossa a Malmö i farà un seguiment exhaustiu de tot el que passe al festival. També estarà a Ondara per a arreplegar com es viu la final al poble dels artistes. Este dilluns 13 de maig a les 22 hores coneixerem com ha sigut l’aventura eurovisiva del grup musical.

"Zorra" compleix els requisits per a guanyar el festival? És una cançó eurovisiva? La polèmica ha acompanyat "Zorra" des del moment en què va ser nomenada guanyadora del Benidorm Fest. Amb una lletra que no ha deixat indiferent ningú, ha generat un intens debat sobre l’ús d'esta paraula. És una cançó inapropiada i ofensiva? O té una lletra reivindicativa que parla de l’alliberament i empoderament de la dona? Himne feminista o insult?

Representants de la política, la cultura i de col·lectius socials s’han posicionat a favor i en contra del missatge de la cançó de Nebulossa. L’atreviment de presentar una cançó així pot penalitzar-la al concurs? O, dit d’una altra manera, s’entén el missatge de "Zorra"?

Nebulossa diu que rendeix tribut a Manuela Trasobares, la primera regidora transgènere d'Espanya. Amb un clar homenatge, en el seu videoclip, a un mític moment televisiu protagonitzat per ella en el programa Parle vosté, calle vosté, de Canal 9. 

À Punt descobrirà els detalls del festival internacional de més audiència este dilluns. 

També et pot interessar

stats