‘Zoom’, un viatge per la figura política d'Eduardo Zaplana

El dilluns 3 d'abril, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt repassa la trajectòria professional de l'expresident de la Generalitat Valenciana

'Zoom' repassa la figura política de l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana.
'Zoom' repassa la figura política de l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana. / À Punt
31 de març 2023 - 18:11

La figura d'Eduardo Zaplana va marcar durant anys la política valenciana. Primer, va ser alcalde de Benidorm (Marina Baixa) i, el 1995, va arribar a la presidència de la Generalitat Valenciana, una distinció que va revalidar el 16 de juliol del 1999. El 2002, Zaplana va jurar el càrrec de ministre de Treball i Assumptes Socials i, el 2003, José María Aznar el va triar com a portaveu del Govern. L'abril del 2008, va deixar la política per a ocupar un lloc en Telefónica.

Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, repassa el cas Erial el dilluns 3 d'abril a les 22:00 h. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita dènou anys de presó per a l'expresident de la Generalitat com a presumpte líder de la trama, al qual atribueix el suposat cobrament de 20,6 milions d'euros en comissions. A més, el Ministeri Públic demana a l'exministre de Treball una multa de 40 milions d'euros.

L'espai d'investigació de la radiotelevisió valenciana farà, a més, un recorregut per la trajectòria de Zaplana: Com era la seua figura política? Va deixar empremta en la política valenciana? Terra Mítica o la Ciutat de les Arts i les Ciències van ser algunes de les obres que es van executar durant la seua etapa com a president i no van estar exemptes de sobrecostos.

La figura d'Eduardo Zaplana ha estat contínuament esguitada de sospites per presumpta corrupció. Ara bé, l'expresident mai ha sigut condemnat per cap d'elles.

Aquest dilluns, À Punt posa el focus… en la figura política de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana.

 

També et pot interessar

stats