‘Zoom’: un any de la guerra d’Ucraïna

El programa d’investigació d’À Punt acosta l’espectador a la situació actual dels ucraïnesos, després de dotze mesos de conflicte bèl·lic

'Zoom' visita els refugiats ucraïnesos que continuen a la Comunitat Valenciana
'Zoom' visita els refugiats ucraïnesos que continuen a la Comunitat Valenciana
24 de febrer 2023 - 11:01

El 24 de febrer del 2022, Rússia va envair Ucraïna. La vida de tot el país va canviar radicalment, patint el que seria el moment més difícil de la vida de milions de persones. Fa ara un any, Zoom es va desplaçar fins a la frontera polonesa per a donar a conéixer la crisi humanitària provocada per la guerra. En aquell moment, més de quatre milions de persones van eixir d’Ucraïna, només durant el primer mes, i el programa d’À Punt, va conéixer de primera mà la història d’algunes d’elles. Dilluns que ve, a les 22:00 hores, l’espai d’investigació mostra als espectadors la situació actual d’aqueixes famílies.

Zoom visitarà de nou a Valeria, la jove que va travessar el país en guerra per a posar fora de perill a la seua família. A la Safor, els esperava una preocupadíssima família d’acolliment. Com estan ara? S’han adaptat? Han rebut les ajudes econòmiques que els havien promés?

L’espai intentarà connectar amb el fill d’un ucraïnés resident a Vila-real destinat en el front. “Només tinc 24 anys, no vull morir”, confessava el soldat durant el programa. L’equip del programa indagarà en la seua història. A més, tornaran a contactar amb Mara i la seua filla d’acolliment, que feia cinc dies que no menjava, amagada en un soterrani, perquè el seu poble estava ocupat per les tropes russes.

Així, els espectadors es posaran en la pell del pirotècnic Vicent Carsí, que l’any passat va disparar una mascletà que va tenyir la plaça de l’Ajuntament de València amb els colors de la bandera d’Ucraïna, on feia pocs dies havia acudit a la boda de la seua filla d’acolliment.

Més enllà d’indagar en els protagonistes que el programa va conéixer en el passat, l’audiència coneixerà Serhii i la seua família, que van fugir de Butxa, escenari d’un dels episodis més cruels d’aquest conflicte bèl·lic.

L'èquip de 'Zoom' torna a la frontera amb Ucraïna amb l'ONG Junts per la vida
L'èquip de 'Zoom' torna a la frontera amb Ucraïna amb l'ONG Junts per la vida / À Punt

Com és la vida actual a Ucraïna? Zoom viatjarà, una vegada més, amb l’ONG Junts per la Vida per a conéixer la situació dels ciutadans que no han pogut eixir del país o no han volgut fer-lo. Ara, tothom es pregunta el mateix: Quan acabarà la guerra?

També et pot interessar

stats