‘Zoom’ s'endinsa en la importància de la música a la Comunitat Valenciana

L'espai de reportatges d'À Punt destaca que hi ha més grups musicals que municipis, però es pregunta si els músics poden viure de la seua passió

'Zoom' analitza el món de les bandes de música
'Zoom' analitza el món de les bandes de música / À Punt
10 de març 2023 - 09:48

La Comunitat Valenciana és la terra de la música. Els ciutadans i ciutadanes s’enorgulleixen de la seua passió per la música i destaquen entre la societat per la gran quantitat d'artistes reconeguts al llarg de la seua història. De fet, la música està tan arrelada que existeixen fins i tot més grups musicals que municipis. Per això, el pròxim episodi de Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, s'endinsa en la importància de la música per al poble valencià el dilluns 13 de març a les 22 hores.

Imagineu una celebració de Moros i Cristians sense la marxa mora Chimo? I unes Falles sense el pasdoble Amparito Roca? Cançons com Rotllo i Canya o El Fallero motiven la gent i també animen a gaudir de la festa.

Bérnar Giménez capitaneja l'equip del programa 'Zoom' d'À Punt
Bérnar Giménez capitaneja l'equip del programa 'Zoom' d'À Punt / À Punt

Sense els grups populars i les noves creacions, no hi hauria música. Sense aquesta, les celebracions més populars no existirien i els valencians no podrien gaudir de l'essència de les seues festes. Estan prou valorats els músics? Poden viure de la seua passió? Zoom parlarà amb tres músics valencians que estan triomfant a Taiwan, Alemanya i els Estats Units. L'espai presentat per Bérnar Giménez posarà sobre la taula qüestions com el reconeixement d'aquests artistes en la seua terra i el diferent interés que es mostra per aquesta expressió artística a Espanya i a l'estranger.

Això sí, l'única pregunta que l'espai ometrà serà quina banda és la millor, perquè la resposta és evident: per a cadascun, la seua. Encara que si un mateix poble compta amb dos triomfadors, la rivalitat entre les diverses opinions augmenta de nivell.

Després, Pep Gimeno "Botifarra" presenta disc nou

Pep Gimeno Botifarra presenta a la Sala Simfònica del Palau de les Arts de València el seu nou disc Ja ve l’aire, un recull de cançons de treball en clau femenina que compta amb les col·laboracions de Maria Arnal, Noelia Llorens Titana, Carmen París i Judit Neddermann. En l'espectacle, podem trobar la recuperació de melodies tradicionals i de les cançons de magatzem i de faena, que s’ha complementat amb arranjaments i revisions per a adaptar-les al moment actual i aportar-hi una sonoritat contemporània sense perdre de vista les bases de la cançó d’arrel.

També et pot interessar

stats