‘Zoom’ recull aquest dilluns els testimonis de dones víctimes de la violència masclista

El programa d'investigació d'À Punt posa el focus sobre les tràgiques xifres de la violència vicària a Espanya

Des de 2003, a la Comunitat Valenciana, 132 dones han sigut assassinades víctimes de violència de gènere
Des de 2003, a la Comunitat Valenciana, 132 dones han sigut assassinades víctimes de violència de gènere / À Punt
19 de novembre 2021 - 12:06

Maija és l'última víctima mortal de violència masclista a la Comunitat Valenciana. Va ser assassinada a mans de la seua parella el mes d'octubre passat. Des de 2003, a la Comunitat Valenciana, 132 dones han sigut assassinades víctimes de violència de gènere. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, parlarà dilluns amb dones que han patit aquesta xacra i analitzarà l'estat de la violència vicària a Espanya.

L'equip capitanejat per Bérnar Giménez es pregunta sobre les penes als maltractadors i si serien necessàries sentències més dures en aquests casos. Quines són les sancions actuals a què s'enfronten els agressors? El reportatge indaga, a més, la situació dels menuts. Des de l'any 2013, 44 xiquets han sigut víctimes mortals de la violència contra la mare al nostre país.

L'equip de Bérnar Giménez parla amb dones víctimes de les violències masclistes
L'equip de Bérnar Giménez parla amb dones víctimes de les violències masclistes

Així mateix, les estadístiques del Consell de la Judicatura apunten al fet que només en el 3% dels casos de violència de gènere se suspén la custòdia i, en el 5%, es cancel·len les visites quan el maltractador és condemnat. Per què és tan difícil separar els fills d'un pare abusiu? Estan els drets del pare per damunt dels drets del xiquet? Pot un maltractador ser bon pare?

L'última entrega del programa, dedicada al negoci del fem, va aconseguir un 5,3% de quota mitjana de pantalla i va ser vista en algun moment per 201.000 espectadors. L'episodi centrat en el cànnabis ostenta la millor dada d'aquesta segona temporada de Zoom, amb un 6,1% de share i més de 100.000 televidents de mitjana.

També et pot interessar

stats