‘Zoom’: Professions de difícil cobertura

Hostaleria, funerària, construcció… El programa d'investigació d'À Punt s'endinsa en l'anàlisi d'ocupacions que presenten desafiaments significatius a l'hora de trobar personal

'Zoom' parlarà amb persones que es dediquen a maquillar persones que han faltat
'Zoom' parlarà amb persones que es dediquen a maquillar persones que han faltat / À Punt
09 de febrer 2024 - 11:02

Més de 20 milions i mig d'espanyols treballen en l'actualitat, enfront dels 2,7 que es troben en atur, segons el Ministeri de Treball. Però independentment d'aquesta xifra de desocupació, existeixen llocs de treball difícils de cobrir. El Zoom del pròxim dilluns 12 de febrer a les 22.00 hores descobrirà quins són els llocs de treball de més difícil cobertura i els motius pels quals succeeix.

Segons un informe de l'empresa de recursos humans Adecco, els sectors amb més dificultats per a trobar empleats, el 2023, van ser el transport i emmagatzematge (22,1%), seguit de la indústria, el comerç minorista i l'hostaleria (8,8%).

D’acord amb l'organització Hostaleria d'Espanya, aquest sector té problemes per a cobrir 100.000 llocs de treball. Per què? Analitzem fil per randa quines són les condicions laborals dels cambrers i les raons d'eixa falta de personal que s'ha convertit en un problema.

Però no és l'únic conflicte. Existeixen més àmbits laborals que tampoc troben personal. La mort porta aparellada una sèrie de professions, com la de soterrador, la d’encarregat del manteniment de cementeris o la de tanatopràctic, però molt poques persones aposten per aquest sector.

Netejaria una casa amb 150 quilos de fem? I on s'haja trobat a una persona morta des de fa mesos o l'escenari d'un crim truculent? Aquestes són les labors que exerceixen els professionals dedicats a les neteges traumàtiques. L'equip de Zoom serà testimoni d'aquesta desconeguda indústria.

Al contrari, hi ha treballs que més d'un faria fins i tot gratis. Per exemple, tastar snacks, ballar en concerts o pujar a muntanyes russes. Són els anomenats cooljobs o treballs somiats. Zoom abordarà en què consisteixen i si realment són ideals, així com les campanyes de màrqueting que existeixen darrere.

Així i tot, no tots són oficis moderns o complicats. Què succeeix amb els de tota la vida? Per què no tenen relleu? Les noves generacions ja no volen ser calafatadors o picapedrers?

El pròxim programa produït per Secuoya Studios per a À Punt s'endinsa en eixes professions que gran part de la societat rebutja i tan difícil són de cobrir en el mercat laboral.

També et pot interessar

stats